05 / 05 / 2024

topraktan hisseli daire

topraktan hisseli daire

Müteaahit arsa sahibi ile yaptığı anlaşmadan sonra kendi bölümlerinin satışını inşaat bitmeden yapabiliyor. Satışı gerçekleştiren müteahhit satış esnasında alıcıya topraktan satış yapmış oluyor. Peki, topraktan hisseli tapu nedir?

Fuzul Topraktan Arnavutköy geliyor! Yeni proje!

Fuzul Holding’in en genç iştirakleri arasında yer alan Fuzul Topraktan'ın yeni projesi Arnavutköy 27 Nisan'da görücüye çıkıyor. Lansman fırsatları sunulan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri yer alacak.

Hisseli yere ev yaparsam ne olur? Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. Bu yüzden bu konuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen konular!

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? İşte detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, bu konuya dair her detayı bilmek istiyor. Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır ve bundan dolayı işlemlerde de farklılık meydana gelir. İşte bu konudaki detaylar!

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? Kendi hissemi nasıl satabilirim?

Hisseli tapuya sahip kişiler bu konuda pek çok konunun aydınlatılmasını istiyor. Özellikle hisseli tapuyu ayırma sorusuna dair sorular ön plana çıkıyor. İşte detaylar!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Hisseli gayrimenkulde paylar nasıl belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üç kardeş hisseli binadayız. Binada binada depo, bir dükkan, 4 daire ve çatı katı var. Toprak tapulu. Burada benim hakkım ne kadardır?' sorusunu cevapladı.

Benesta Bahçelievler'de topraktan satış avantajı! Yeni proje!

Esta İnşaat imzasıyla Bahçelievler'de yükselen Benesta Bahçelievler projesinde topraktan satış avantajı başladı. 242 adet 1+1, 220 adet 2+1 ve 8 adet 3+1 daire ve 40 dükkan alıcılarını bekliyor.

Mia Koru Torbalı'da topraktan satış başladı!

Mia Koru Torbalı'da topraktan satış başladı. Daire fiyatlarıın 169 bin TL'den başladığı projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler yer alıyor. Projede inşaat henüz başlamadı...

İstMarina’da topraktan ev alanlar yüzde 250 prime ulaştı!

Daire teslimleri başlayan İstMarina projesinde topraktan satın alınan bazı ünitelerde yüzde 250'yi bulan primlere ulaşıldı...

Toprak tapulu daire alınır mı?

Ortada satışa konu olabilecek daire veya binanın olmaması halinde satış toprak hisseli tapu üzerinden gerçekleşiyor. Peki, toprak tapulu daire alınır mı?

Hisseli daire nasıl satılır?

Bir taşınmaz mala bir kişi sahip olabileceği gibi, birden fazla kişi de taşınmaza sahip olabiliyor. Peki hisseli bir taşınmazın satılmak istenmesi halinde ne yapılır? Hisseli daire nasıl satılır?

Topraktan daire nasıl alınır?

Müteahhit arsa sahibi ile yaptığı anlaşmadan sonra kendine ait bağımsız bölümleri inşaat bitmeden satabiliyor. Topraktan daire satışı nasıl yapılır? Peki topraktan daire nasıl alınır?

Topraktan hisseli tapu nedir?

Müteaahit arsa sahibi ile yaptığı anlaşmadan sonra kendi bölümlerinin satışını inşaat bitmeden yapabiliyor. Satışı gerçekleştiren müteahhit satış esnasında alıcıya topraktan satış yapmış oluyor. Peki, topraktan hisseli tapu nedir?

topraktan hisseli daire Haberi

topraktan hisseli daire

Topraktan hisseli tapu nedir?


Ortada inşaat yokken yapılan daire satışlarına, "topraktan satış" adı veriliyor.  Bu şekilde satılan dairelere de "topraktan daire" deniliyor. Topraktan daire satın alırken satış vaadi sözleşmesinin incelenmesi gerekiyor. Bu sözleşmenin geçerli olabilmesi için noterde yapılması gerekiyor.


İnşaatı tamamlanmamış bir projeden daire satın alındığı zaman ortada henüz bir daire olmadığı için yapılan satış "topraktan hisseli tapu" olarak yapılmış oluyor.Bu durumda alınan daire değil, topraktan belli bir hisse oluyor. 


Topraktan hisseli tapu alınmasının sebebi ise  tapu müdürlüğü kayıtlarında alınan daireye ilişkin kayıtların olmamasıdır. Tapu müdürlüğünde kaydı bulunmayan yapılara hatta bina bitmiş bile olsa topraktan hisseli tapu veriliyor. Topraktan daire alınırken bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor bu hususlar ise;

İnşaatı yapan müteahhitin veya firmanın geçmişte yaptığı projeleri incelemesi,satın alacağınız inşaata ait tapu kayıtlarını...