01 / 05 / 2024

torba tasarıdaki kentsel dönüşüm maddeleri

torba tasarıdaki kentsel dönüşüm maddeleri

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurulması hakkında değişiklik yapan tasarı kabul edildi.

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Kentsel dönüşümde yeni formül: Bakan Özhaseki, İstanbul'daki dönüşüm 50+1 formülü hayata geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşüme ilişkin bilgi verdi. Bakan Özhaseki, "İstanbul'da kentsel dönüşümün yüzde 50+1 olarak yapılmasından yanayım" dedi. İşte detaylar...

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Burdur'daki kentsel dönüşüm projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Burdur'daki kentsel dönüşüm projesinin yüzde 65'inin tamamlandığını söyledi.

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşümün sonucu güzel olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada çok yakın bir zamanda Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm sonucunun güzel olacağını söyledi.

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

Torba Tasarı'da sektöre yönelik yeni maddeler kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak belirtilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 9 maddesi daha kabul edildi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşümle yer yerinden oynayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kanal İstanbul ve İstanbul'daki kentsel dönüşümle ilgili soruları yanıtladı. Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüme yönelik ayrı planları olduğunu söyleyerek, "Start verildiğinde Türkiye'de yer yerinden oynayacak." dedi.

Yeni Torba Tasarı'da sektörü ilgilendiren 6 madde!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "Torba Tasarı" olarak bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda inşaat sektörünü ilgilendiren 6 düzenleme bulunuyor.

Torba Tasarı bugün komisyona gelecek!

Torba Tasarı olarak adlandırılan, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda yer alan düzenlemeler bugün komisyona gelecek. 

Torba tasarı ile inşaat sektörüne yeni düzenlemeler geliyor!

Ekonominin canlanması ve çarkların daha hızlı dönmesi için hazırlanan ve Meclis’e sevk edilen torba tasarıda inşaat sektörüne yönelik birçok yeni düzenleme bulunuyor.

Yeni torba tasarıyla konut desteği artacak!

İstihdamı, yatırımı ve üretimi destekleyecek olan yeni torba tasarıyla konut desteği artacak.

torba tasarıdaki kentsel dönüşüm maddeleri Haberi

torba tasarıdaki kentsel dönüşüm maddeleri

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen maddelere göre; Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde belirlenen alanların sınırları içinde olup, riskli yapılar dışında kalan diğer yapılardan uygulama bütünlüğü bakımından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gerekli görülenler, değerleme çalışmalarında yapının riskli olmadığı gözetilmek kaydıyla söz konusu yasa hükümlerine tabi olacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ veya idare, riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini 2 yıl süreyle geçici olarak durdurabilecek. Uygulamanın gerektirmesi halinde imar ve yapılaşma işlemlerinin geçici olarak durdurulması 1 yıl daha uzatılabilecek. Anayasa Mahkemesi, söz konusu düzenlemedeki durdurmanın, süre belirtilmeden geçici yapılabileceği hükmünü iptal etmişti.


TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, verdiği aranın ardından komisyonun yerinde olmaması üzerine, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.




AA




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde...