17 / 05 / 2024

torba yasa açıklandı mı

torba yasa açıklandı mı

Yeni hazırlanan ‘torba’ya eklenen bir maddeyle işgüvenliği malzemelerini kullanmayan ya da koruyamayan işçi, üç ihtardan sonra tazminat ödenmeksizin işten atılabilecek...

Torba yasada maddeler tek tek açıklandı! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

Kamu personeli maaş zammı torba yasanın içinde yer alacak maddeler arasında yer alıyor. Bu nedenle, torba yasa için atılacak adımlar yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan torba yasaya yönelik yeni açıklama geldi.

EYT'de kritik borçlanma detayı! Bunları yapanlar ve 18 yaşından önce sigortalı olanlar hemen bakın! Peş peşe açıklandı..

EYT yasa teklifi pazartesi günü resmen Meclis'e sunulacak. EYT'de kritik borçlanma detayı! Bunları yapanlar dikkat! Peş peşe açıklandı...

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerinin sorunlarının, TBMM’nin gündeminde olan torba yasa çerçevesinde değerlendirilmesini talep etti. İşte müteahhitlerin talepleri...

KYK borçları, maske cezaları, kredi kartı borçları… Borçlar tek tek silinecek! Torba Yasa artık Meclis’te

Milyonlarca insanı kapsayacak olan torba yasa için sayılı günler kaldı. Torba yasa, KYK borçlarını, maske ve sokağa çıkma yasağı cezaları, kredi kartı borçları gibi konuları ele alırken detaylar ise tek tek belli olmaya başladı… İşte detaylar…

Torba Yasa görüşmeleri yarın tamamlanacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Torba Yasa Tasarısına ilişkin açıklamalar yaptı. Ağbal, Torba Yasa'nın çok farklı toplum kesimlerini ilgilendiren, ekonomiyle ilgili çok önemli düzenlemeleri içerdiğini belirtti.

Emlakta 4 maddede torba yasa düzenlemesi!

Maliye Bakanı Ağbal 'torba yasa' hakkında bilgi verdi. Bakan Ağbal, belediyelerin emlak vergisinde yaptığı aşırı artışlara karşı vatandaşı korumak için tavan uygulamasına geçileceğini belirtti.

Torba Yasa ile emlak vergisi bedelleri yeniden düzenlenecek!

Meclis açılır açılmaz çalışma hayatını çok yakından ilgilendiren yasalar gündeme gelecek. Özellikle yeni İş Mahkemeleri Kanunu ve Torba Yasa birçok yenilik getirecek.

Torba yasa ile büyük değişiklikler yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal,TBMM Genel Kurulunda kabul edilen "torba yasa"nın getirdiği yeniliklere ilişkin değerlendirme yaptı. İşte o açıklama:

TÜİK Nisan ayı konut satış istatistikleri açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2015 yılı Nisan ayı Konut Satış İstatistikleri açıklandı. İstatistiklere göre Zonguldak’ta geçtiğimiz Nisan ayında 604 konut satıldı.

Nisan2015 Emlak Endeksi açıklandı!

Nisan2015 Emlak Endeksi açıklandı. Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 14 olurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.248 lira olarak yansıdı.

Eva'nın İstanbul markalı konut piyasası raporu açıklandı!

Eva Gayrimenkul 2014 Markalı Konut Piyasası Araştırma ve öngörüler raporu açıklandı. İstanbul'un markalı konut projelerini ne kadar biliyoruz? İşte Eva Gayrimenkul'ün yeni sektör raporu açıklandı.

Emlak Konut Cadde Flora ihale sonuçları açıklandı mı?

Kuzey Marmara Otoyolu’na yakın bir bölgede bulunan Cadde Flora Bahçekent'te yer alan 260 adet ticari ünite bugün açık artırma ile satışa sunuldu. Peki Emlak Konut Cadde Flora ihale sonuçları açıklandı mı?

Merkez Bankası'nın 3 verisi açıklandı!

Seçim öncesi dolar operasyonu yapan lobinin peşine takılıp, ekonomide kriz çığırtkanlığı yapanların canını sıkacak 3 veri açıklandı...

torba yasa açıklandı mı Haberi

torba yasa açıklandı mı

Yeni hazırlanan ‘torba’ya eklenen bir maddeyle işgüvenliği malzemelerini kullanmayan ya da koruyamayan işçi, üç ihtardan sonra tazminat ödenmeksizin işten atılabilecek. Buna karşın işçisini düşünmeyen işverenin cezası ise yarıya düşecek.

İş ka­za­la­rı­nın ve iş­çi ölüm­le­ri­nin azal­tıl­ma­sı ama­cıy­la ha­zır­la­nan ye­ni dü­zen­le­me­ye iş­çi­le­rin taz­mi­nat­sız ola­rak iş­ten atıl­ma­la­rı­nı ko­lay­laş­tı­ra­cak ye­ni bir mad­de ek­len­di.


Mu­ha­le­fe­ti din­le­me­di­ler


Mil­yon­lar­ca iş­çi­yi ya­kın­dan il­gi­len­di­ren dü­zen­le­me, TBMM Sağ­lık, Ai­le, Ça­lış­ma ve Sos­yal İş­ler Alt Ko­mis­yo­nu­’n­da gö­rü­şü­len, “İş Sağ­lı­ğı ve Gü­ven­li­ği ile Ba­zı Ka­nun ve Ka­nun Hük­mün­de Ka­rar­na­me­ler­de De­ği­şik­lik Ya­pıl­ma­sı­na Da­ir Ka­nun Ta­sa­rı­sı­”na ek­le­nen ye­ni mad­de­ler­le ya­pıl­dı. AK Par­ti­li mil­let­ve­kil­le­ri­nin oy­la­rıy­la da­hil edi­len ye­ni mad­de­le­re mu­ha­le­fet­ten sert eleş­ti­ri­ler gel­di. An­cak mu­ha­le­fe­tin gü­cü oy­la­ma­da ye­ter­siz ka­lın­ca mad­de­ler ta­sa­rı­ya mon­te edil­di. 


3 kez uya­rı, son­ra fe­sih


Ye­ni mad­de­ye gö­re iş­gü­ven­li­ği mal­ze­me­le­ri­ni tak­ma­yan, kul­lan­ma­yan iş­çi­ler iş­ve­ren ta­ra­fın­dan 3...