29 / 04 / 2024

Torba Yasasında neler var

Torba Yasasında neler var

Palandöken bankaların, borç yapılandırmasından yararlanmak isteyenlere düşük faizli kredi vermesi gerektiğini belirtti. Palandöken,İş Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan düzenlemeyle 15 milyon kişinin borçlarını yapılandırabileceğini ifade etti.

Torba Yasa'dan inşaat sektörüne prim indirimi!

TBMM'de 99 gündür üzerinde müzakere yapılan ve kamuoyunda 'Torba Yasa Tasarısı' olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri tamamlanarak yasalaştı...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıkladı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Çalışmayan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesi kapsamında torba yasasında yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre yapılacak 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek.

2. torba yasasında yeni müjdeler peş peşe sıralandı! Yeni maddeler eklendi: emeklilere ikramiye, emekli zammı, ev hanımı

Yeni yasama döneminde TBMM'nin ana gündemi olan 2. torba yasa, birçok kişi tarafından takip ediliyor. Özellikle memurlar ve emekliler için önemli olan bu yasa, Başkan Erdoğan'ın emeklilere ikramiye ile ilgili verdiği müjdenin ardından merakla beklenmekte. 2. Torba Yasa'yla ilgili son bilgiler...

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

2023 torba yasada neler var? Hangi yasa maddeleri torba yasada yer alıyor!

Torba yasası ile ilgili milyonlarca vatandaşın merak ettiği sorulara yanıt geldi. 18 maddelik torba yasa teklifi içreğinde hangi maddelerinin yer aldığı düzenleme tek tek kamuoyuna duyuruldu. Peki torba yasasıda neler var?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?

Kripto paraların yönü belli oldu! Kripto piyasasında neler oluyor? İşte öne çıkan gelişmeler!

Kripto paraların yönü belli oldu! Kripto piyasasında neler oluyor? Kripto para piyasasında neler olduğuna dair gelişmeleri derledik. Kriptonun yönü nereye gidecek. İşte detaylar…  

Dikkat bu haber herkesi ilgilendiriyor! Petrol fiyatlarında neler oluyor?..

Küresel petrol piyasalarında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. 2022 senesinin sonlarına doğru kötü bir grafik izleyen ve yeni yıla da bu şekilde giren petrolde neler oluyor?..

Araç piyasasında neler oluyor? Yılbaşı öncesi talepler patladı! Hemen fiyatlardaki son duruma bir bakın!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan araç piyasasında neler oluyor? Yılbaşı öncesi talepler resmen patladı... Hemen fiyatlardaki son duruma bir bakın...

Altın fiyatları yükselmeye başladı peki 2023'te dolar duracak, altın yürüyecek mi? Euro, dolar ve altında neler olacak?

Fed'in faiz artırımını yavaşlatması ve 2023 yılında durdurması ihtimali üzerine altın fiyatlarında başlayan yükseliş 2023 yılı boyunca devam edecek mi? Euro ve dolarda neler olacak? İşte beklentiler..

Kredi pazarında neler oluyor? İşte bankaların taşıt kredisinde yeni şartı!

Gazeteci Erdal Sağlam, Mesele Ekonomi kanalında yaptığı haftalık değerlendirmede bankalar, krediler ve piyasalarda neler olduğuna dair edindiği bilgileri paylaştı.

Torba Yasasında neler var Haberi

Torba Yasasında neler var

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bankaların, borç yapılandırmasından yararlanmak isteyenlere düşük faizli kredi vermesi gerektiğini belirtti. 


Palandöken, yazılı açıklamasında, "torba yasa" olarak bilinen, İş Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan düzenlemeyle 15 milyon kişinin borçlarını yapılandırabileceğini ifade etti. 


1,3 milyon Bağ-Kur'luya borçlarını yapılandırma fırsatı 


Yasa ile toplam 1,3 milyon Bağ-Kur'luya borçlarını yapılandırma fırsatı verildiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti: 


"Yaklaşık 22 milyar liralık Bağ-Kur alacağı donduruldu. Son 5 yılında işçi olarak çalışanlara işçi statüsünde emeklilik yolu açıldı. Bu kapsamda olan yaklaşık 70 bin Bağ-Kur'lunun emekliliğindeki engel de kalkmış oldu. Kredi bulup borcunu kapatan emekli olabilecek. Maalesef insanların büyük çoğunluğunun bu borçlarını rahatlıkla ödeyebilecek durumları yok. Burada bankalara çok önemli görev düşüyor. Bankalar borç yapılandırmasını yapacaklar için düşük faizli kredi...