28 / 04 / 2024

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Çalışmayan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesi kapsamında torba yasasında yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre yapılacak 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek.



TBMM Genel Kurulunda görüşülen ve emeklilere bir sefere mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödenmesini öngören düzenleme kurukda kabul edildi. Buna göre 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler yararlanabilecek. Öte yandan, Genel Kurulda, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler sürüyor. Yapılan bu görüşmelerde, teklifin emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödenmesini öngören maddesi de kabul edildi.

EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE

Buna göre 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi gerçekleşen sigortalı ve hak sahiplerine bir sefere mahsus olmak üzere, dosya bazında 5 bin lira ödeme yapılacak. Bu ödeme, sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında olacak.

1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı alırken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ise ödeme kapsamında olmayacak. Birden çok dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme sağlanacak. Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

Emekliye 5 bin TL lik ikramiye düzenlemesi TBMM de kabul edildi

5 BİN TL İKRAMİYE KİMLERİ KAPSIYOR

Emeklilere 5 bin liralık ikramiye ekim ayında emekli aylığı alanlara dosya bazında bir sefere mahsus olarak yapılacak. Yapılacak ikramiyeden, 30 Eylül 2023 öncesi emeklilik dilekçesi verip henüz aylık bağlanmayan EYT'liler de yararlanacak.

2023 4A EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük SSK, Bağ-kur emekli maaşı Ocak 2023 3500 Türk Lirası'ndan 5500 Türk Liras'na sonrasında da ara zam ile beraber 7500 Türk Lirası'na yükseltildi. En düşük memur emeklisi maaşı da yüzde 25'lik Temmuz zammı ile birlikte 9.876 Türk Lirası'na çıktı.

Dul ve yetim maaşı, 65 yaş aylığı, evde bakım parası alanlara 5 bin TL ikramiye var mı? Son dakika! Şimdi göz atın!

5 bin TL'lik emekli ikramiyesini kesintiyle alacaklar belli oldu! SON DAKİKA

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön