29 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan'dan flaş emekli açıklaması: 5 bin TL'lik ikramiye Meclis'te kabul edildi, bundan sonra... 

Bakan Işıkhan'dan flaş emekli açıklaması: 5 bin TL'lik ikramiye Meclis'te kabul edildi, bundan sonra... 

29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı'nda milyonlarca emekliye 5 bin TL ikramiye verilmesine ilişkin karar TBMM'de kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte detaylar...



Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Söz konusu kanuna göre, milyonlarca emekliye bir defaya mahsus olacak şekilde 5 bin Türk Lirası ikramiye ödemesi yapılacak. Emekliye bir defaya mahsus olacak şekilde verilecek 5 bin TL'lik ikramiye de resmen Meclis'ten geçmiş oldu. 

Kanunla 2023 Ekim ödeme döneminde gelir ya da aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defalığına, dosya bazında 5 bin lira ödenme yapılacak. 

Söz konusu ikramiye, sürekli iş göremezlik geliri alanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında verilecek. 

Bakan Işıkhan dan flaş emekli açıklaması: 5 bin TL lik ikramiye Meclis te kabul edildi, bundan sonra... 

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK? 

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar ya da faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar, 5 bin liralık ikramiyenin kapsamına dahil edilmedi. 

Birden çok dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme gerçekleştirilecek. 

Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir ya da maaşlarından yüzde 25 oranında kesilecek. Maaş yoksa da genel hükümlere göre geri alınacak.

Milyonlarca emekliye 5 bin TL'lik ikramiyenin, en geç kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılması planlanıyor.

Bakan Işıkhan dan flaş emekli açıklaması: 5 bin TL lik ikramiye Meclis te kabul edildi, bundan sonra... 

BAKAN IŞIKHAN'DAN SON DAKİKA EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Emekliye bir defaya mahsus ikramiye düzenlemesinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

Bakan Işıkhan, söz konusu paylaşımında "Emekli olup fiilen çalışmayı sürdüren emeklilerimiz hariç olmak üzere tüm emeklilerimize 5 bin Türk Lirası ödeme yapılmasını öngören yasa maddesi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi" ifadelerine yer verdi. 

Işıkhan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklileri desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi ve açıklamasını "Kıymetli emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun" diyerek tamamladı. 

Erken emeklilikte treni kaçıranlara müjde! 1.1 milyon kişiye erken emeklilik için son fırsat verildi

SGK dul maaşı nasıl sorgulanır? Ekim 2023 dul ve yetim maaşı sorgulama detayları!

Emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman hesaplara yatacak? Kimlere verilecek? Tüm ayrıntılar belli oldu!


 


Geri Dön