29 / 04 / 2024

SGK dul maaşı nasıl sorgulanır? Ekim 2023 dul ve yetim maaşı sorgulama detayları!

SGK dul maaşı nasıl sorgulanır? Ekim 2023 dul ve yetim maaşı sorgulama detayları!

SGK dul maaşı nasıl sorgulanır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki dul ve yetim maaşı nasıl ve nereden sorgulanır? İşte pek çok kişinin merak ettiği Ekim 2023 dul ve yetim maaşı sorgulama detayları...



Eşi vefat eden kadınlar, hak sahibi oldukları dul maaşları ile ilgili detayları araştırıyor. Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgiye kadınlar, hak sahibi oldukları aylığa nasıl başvuru yapacakları ve sorgulama ile ilgili detayları arama motorlarında araştırıyor.  

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, eşi vefat eden kadınlar, eğer çocukları var ise yüzde 50 oranında, çocukları yoksa da yüzde 75 oranında dul maaşı alma hakkına sahip.  Verilen detaylara göre, dul aylığı alabilmek için bazı belirli şartların taşınması gerekiyor.

Takvim Gazetesi'nin aktardığı detaylara göre, pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı dul aylığı,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Halk arasında ölüm maaşı olarak bilinen dul ve yetim maaşı ile yakınlarını yitirmiş olan ve yaşamlarını sürdüren vatandaşlara maddi destek sağlanmış oluyor.

Peki Kasım 2023 dul ve yetim maaşı için nasıl başvurulur? Dul ve yetim maaşına nasıl başvurabilirim? İşte merak edilen soruların cevapları ve dul-yetim maaşı başvuru detayları 2023...

SGK dul maaşı nasıl sorgulanır? Ekim 2023 dul ve yetim maaşı sorgulama detayları!

DUL VE YETİM MAAŞI İÇİN NASIL BAŞVURABİLİRİM? 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, dul maaşı alan vatandaşlar, maaşlarını nasıl sorgulayacakları ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan detaylar göre, dul maaşı almak isteyen vatandaşlar Alo 170'i arayıp ya da e-Devlet üzerinden giriş yaparak başvurularını tamamlayabiliyor. Ayrıca yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, vatandaşlar SGK il ve ilçe müdürlüklerine de başvuru yapabiliyor.

Eğer hayatını kaybeden eş 4C çerçevesinde sigortalı olarak emekli olmuşsa, hak sahibi olan kadın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ölüm aylığı sorgulama işlemlerini e-posta ile de gerçekleştirebiliyor.

Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Bu illerde zabıta memuru alımları başladı!  Kaçırmayın!

Ankara'ya 3.9 milyar TL'lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

En az 22 bin lira maaşla personel alınacak! İş arayanlar elinizi çabuk tutun!

 


Geri Dön