16 / 05 / 2024

Torbalı Esen Çırçır Fabrikasının yerine ne yapılacak

Torbalı Esen Çırçır Fabrikasının yerine ne yapılacak

Bir zamanlar Torbalı ekonomisine can veren çırçır fabrikaları artık yerini başka binalara bırakıyor. Geçtiğimiz gün Tepeköy Mahallesi’nde bulunan Esen Çırçır Fabrikası yıkılarak tarihe gömüldü. Fabrika yerine yeni bina yapılacak.

Borsa İstanbul’da yatırımcının halka arzlara ilgisi azaldı!  

Geçen yıl gerçekleşen halka arzlarda rekor yatırımcı sayısına ulaşan Borsa İstanbul’da bu yıl rüzgar tersine döndü. Gazeteci Barış Esen geçen hafta yapılan Bor Şeker’in halka arzına katılımın geçen seneki sayının yarısında kaldığını belirtti.

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

İzmir Torbalı'ya Traktör fabrikası kuruluyor!

Yanmar Turkey Makine A.Ş.-Subaşı ŞB. tarafından İzmir İli, Torbalı İlçesi'ne toplamda 14 bin 502 metre kare alana traktör fabrikası geliyor. Proje, 82 milyon 252 bin TL'ye mal olacak! İşte ayrıntılar...

Borsa mı, arsa mı? Yatırımcılar en çok neyi tercih ediyor!

Televizyon programcılığından finans sektörünün iletişim kısmına geçen Barış Esen, ile youtube kanalında Ege Cansen son dönemin en güncel konularından gayrimenkul hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ŞOK’ta katlanır yatak 700 TL’ye, toz torbalı süpürge 880 TL’ye, kahve makinesi 390 TL’ye düştü!

Tüketicilerin en çok tercih ettiği zincir marketler arasında yer alan ŞOK Market, bugüne özel birçok ürününe indirim yaptı. Bu kapsamda, ŞOK'ta katlanır yatak 700 TL’ye, toz torbalı süpürge 880 TL’ye, kahve makinesi 390 TL’ye düştü. İşte 31 Mayıs Çarşamba ŞOK tarihli fiyat listesi...

Borsada esen sert rüzgar yatırımcıların yüreğini ağzına getirdi! Analistler durumu değerlendirdi!

Borsada esen sert rüzgarlar yatırımcıları tir tir titretirken son 2 yılın en dip seviyesi görüldü. Analistler ise durum değerlendirmesi yaptı. İşte detaylar…

Lando İnşaat Malzemeleri Zemin Kaplama Hırdavat Orman Ürünleri Kimyevi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lando İnşaat Malzemeleri Zemin Kaplama Hırdavat Orman Ürünleri Kimyevi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Nurettin Esen tarafından kuruldu.

Torbalı 425 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Torbalı 425 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Fatih'te Naim Gençoğlu ve Turhan Gürdal ortaklığında kuruldu.

Torbalı 305 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Torbalı 305 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Fatih'te Naim Gençoğlu ve Turhan Gürdal ortaklığında kuruldu.

Torbalı 301 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Torbalı 301 Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Fatih'te Naim Gençoğlu ve Turhan Gürdal ortaklığında kuruldu.

ABD’den esen rüzgar altın fiyatlarını yeniden yükseltti! Güvenli liman altına talep yağıyor

FED’in faizi artıracağına dair söylentiler atlında kayıplara yol açmıştı. ABD’de büyüme verilerinin açıklanmasının ardından altındaki düşüş durdu, yeniden altına talep arttı.

Profesör Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Profesör Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile İlker Esen tarafından kuruldu.

Deprem enkazı alanında poz veren Itır Esen'e tepki!

Manken Itır Esen depreme farkındalık yaratmak için kameralar karşına geçti. Enkaz üzerinde poz veren Esen'e tepkiler yağdı.

Torbalı Esen Çırçır Fabrikasının yerine ne yapılacak Haberi

Torbalı Esen Çırçır Fabrikasının yerine ne yapılacak

Bir zamanlar Torbalı ekonomisine can veren çırçır fabrikaları artık yerini başka binalara bırakıyor. Geçtiğimiz gün Tepeköy Mahallesi’nde bulunan Esen Çırçır Fabrikası yıkılarak tarihe gömüldü. Onun yerine Paşa Patisserie geleneksel konsept ile yeni bina yapılacak.


TORBALI'DA pamuk üretiminin azalmasıyla birlikte şahıslara ait çırçır fabrikaları da birer birer yıkılmaya başladı. Çiftçinin ve buna bağlı sektörlerin bir zamanlar beyaz altın diyerek yere göğe sığdıramadıkları pamuğun artık yüzüne bakan yok. 10 yıl öncesine kadar 140 bin dönümlük alanda ekilen pamuğun günümüzde 5 bin dönüme kadar düşmesiyle birlikte çırçır fabrikaları da eski parlak günlerini kaybetti. Üreticinin beklentisini karşılamayan pamuğun yerine zeytin, mısır gibi diğer ürünleri alırken pamuğa bağlı bazı sektörleri de yok etti. Tepeköy Mahallesi'ndeki Esenler ailesine ait eski çırçır fabrikası da artık tarihin sayfalarına...