06 / 05 / 2024

toruna mal bağışı yapılır mı

toruna mal bağışı yapılır mı

Tapu bağış işlemlerinin gerçekleşmesi için gerekli evraklar temin edilip harç oranının ödenmesi gerekiyor.Aile içinde de mal bağışı yapılabiliyor.Peki, toruna mal bağışı nasıl yapılır?

4.5 milyar liraya mal olması beklenen 'evlilik kredisi' başlıyor!

Hükümet yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL'lik evlilik kredisi desteği sağlayacak. 4.5 milyar liraya mal olması beklenen evlilik kredisi başlıyor.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Başakşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası 130 milyon TL'ye mal olacak!

Başakşehir Belediyesi'nin kaba inşaatını Emlak Konut GYO'nun üstlendiği yeni hizmet binası toplam 130 milyon TL’ye mal olacak.

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Faiz indirimi kredi faizlerine yansımalı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Faiz indirimi kredi faizlerine yansımalı" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Haydar Baş'ın mal varlığına el kondu!

Mahkeme, BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın 3 milyon liralık mal varlığı üzerine tedbir koydu..

Başkentray 1 milyar 227 milyona mal oldu!

Başkentray'ın 1 milyar 227 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, proje için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Devlet Demiryolları'nın gece gündüz çalıştığını söyledi...

Brezilya eski Devlet Başkanı Rousseff'in mal varlığı tehlikede!

Brezilya'da eski Devlet Başkanı Rousseff'in mal varlığı donduruldu. Eski devlet başkanının devlet petrol şirketi Petrobras'ı 580 milyon dolarlık zarara soktuğu iddia ediliyor. 

TOKİ Erzurum Mal Meydanı emekli başvuruları!

Erzurum Palandöken Mal Meydanı 3.Etap'ta yer alan 2 oda 1 salon konutlar için başvurular 4 Nisan-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında kabul edilecek.

Erzurum Palandöken Mal Meydanı 3.Etap başvuru tarihleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Erzurum-Palandöken Mal Meydanı 3.Etap için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Erzurum Mal Meydanı 2.Etap başvuruları başlıyor!

TOKİ tarafından Erzurum-Palandöken Mal Meydanı 2.Etap Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki 529 konut satışa çıkıyor. Proje için başvurular 13 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında kabul edilecek.

TOKİ Erzurum Palandöken Mal Meydanı 2.Etap başvuruları!

529 adet daireden meydana gelen TOKİ Erzurum Palandöken Mal Meydanı 2.Etap başvuruları henüz başlamadı. Peki, TOKİ Erzurum Palandöken Mal Meydanı 2.Etap başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap başvuruları!

TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap projesindeki 529 adet konut satışa sunulacak. Peki, TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap başvuruları ne zaman başlayacak?

toruna mal bağışı yapılır mı Haberi

toruna mal bağışı yapılır mı

Toruna mal bağışı nasıl yapılır?

Taşınmaz mal sahipleri istediği kişiye mal bağışında bulunabiliyor.Bunların içinde dedenin toruna mal bağışı yapması da dahildir.Bağış işleminin gerçekleşmesi için gerekli evrakların temin edilmesi ve bağış harcı oranının da ödenmiş olması gerekiyor.


Kimi zaman mirasbırakan bağış yani hibe oranı fazla geldiğinden mal devrini satış olarak gösterip daha az ücretle ma devrini gerçekleştirmiş oluyor.Mal bağışı oranı binde 68,31 iken,mal satışı oranı binde 20'dir.


Ayrıca taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestiriliyorr.Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor.


Tapu bağış işlemleri için gerekli evraklar nelerdir?

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan...