06 / 05 / 2024

toruna mal bırakmak

toruna mal bırakmak

Taşınmaz mal sahibi malını istediği gibi tasarruf etme hakkına sahip oluyor.Peki sağken miras bırakılabilir mi?Sağken miras bırakma nasıl olur?Sağken toruna mal bırakmak mümkün mü?

Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? 

Mal bırakan hak sahibi, mirasçısını mirasından yoksun bırakmak isterse mirastan mal kaçırma yoluna gidebiliyor. Bu durumda mirasçıların hukuk yoluna başvurması gerekiyor. Peki, Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? İşte detaylar...

Bedelli askerlik rekor fiyat oldu. Bedelli askerlik yapacaklar bu kadar ödeyecek

Çalışması nedeniyle işini bırakmak istemeyen gençler bedelli askerliğin ne kadar olduğunu merak ediyor. Bedelli askerlikle ilgili son rakam maaş zamlarının ardından belli oldu.

Telefon sabaha kadar şarjda kalırsa ne olur? Telefon şarjda ne kadar kalmalı?

Telefonların şarjları kullanım oranına bağlı olarak tükenebilir. Peki telefonu sabaha kadar şarjda bırakmak zararlı mı, değil mi? İşte merak edilen yanıtlar!

12 ay boyunca 3 bin TL ödenecek... Elinizdeki her şeyi bırakın hemen bakın

Depremden etkilenen ve evlerini bırakmak zorunda kalan vatandaşlara yönelik 12 ay boyunca destek ödemesi gerçekleştirilecek. İşte destek ödemesi hakkındaki detaylar...

Özel okullara yapılan devasa zamlar öğrencileri okulsuz bıraktı! Binlerce öğrenci okulu bırakmak zorunda kaldı!

Özel okulların eğitim dışı hizmetlere yaptıkları astronomik zamlara aileler daha fazla dayanamadı. Veliler çocuklarını özel okuldan alırken, düşük ücret alan öğretmenler ise işten ayrıldı.

Yükseköğrenim öğrencileri için 2023 yılı burs başvuruları başladı. Burs başvuru koşulları neler? Tarihi ne zaman?

Eğitim masrafları giderek katlanınca öğrenciler için burs ya da ek gelir olmadan eğitimini tamamlamak neredeyse hayal oldu. Özellikle ailelerinden uzakta eğitim almak için Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerin önemli bir kısmı eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalıyor. İşte o öğrenciler için 2023 bu

Yaşlılık aylığı için işten ayrılmak şart mıdır?

Yaşlılık aylığı almak için işten ayrılmak gerekir mi? Yaşlılık aylığı için işi bırakmak şart mıdır? İşte detaylar!

Airbnb'den Ukraynalı mültecilere ücretsiz konaklama yardımı!

Rusya'nın Ukraynalı sivillere karşı yaptığı saldırılar nedeni ile evini geride bırakmak zorunda kalan ve yurt dışına çıkış yapacaklara yönelik konaklama listeleme hizmeti veren Airbnb şirketi yepyeni bir kampanya başlattı, 100 bin Ukraynalı vatandaşa hiç bir ücret ödemeden konaklama hizmeti verecek.

Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı?

Uzun yıllardır Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Fatma Girik hayata veda etti.  Peki Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı?

Vasiyetname örneği 2021!

Herhangi bir kişinin ölmesinin ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname nasıl hazırlanır? İşte vasiyetname örneği 2021...

Kardeşler arasında miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yurt dışında yaşıyoruz. 3 çocuğumuz var. Oğlum bize bakıyor, onunla kalıyoruz. Türkiye’deki gayrimenkullerimizi ona bırakmak istiyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz ki kız kardeşleri miras davası açmasın, açsalar bile bir şey elde edemesinler?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyetname örneği 2020!

Bir kimsenin ölümünün ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname hangi şartlarda hazırlanabilir? İşte vasiyetname örneği 2020...

Kiracı gayrimenkulü başkasına devredebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'İşlettiğim büfeyi bırakmak, daha doğrusu bir başkasına devretmek istiyorum. Ancak mal sahibi “Benim iznim olmadan olmaz” diyor. Bu halde durumum nedir?' sorusunu yanıtladı.

toruna mal bırakmak Haberi

toruna mal bırakmak

Sağken toruna mal bırakmak mümkün mü?

Miras bırakan gayrimenkulünü istediği gibi tasarruf etme hakkına sahiptir.Ancak mirasbırakan hayattayken mal paylaşımı mümkün değildir.Kişi vefat ettiğinde miras söz konusu olabiliyor.Miras bırakan kişi vefat ettikten sonra mirasçılar hak talebinde bulabiliyor.


Mirasta yasal mirasçılar olan mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur, Çocukları da eşit olarak mirasçıdırlar.Altsoyu bulunmayan mirasçıların mirasçıları ana ve babasıdır. Bunlar da eşit olarak mirasçıdırlar. Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, büyük ana ve büyük babalarıdır Bunlar da eşit olarak mirasçıdırlar. 


Sağ kalan eşin bulunması durumunda ise, birlikte bulunduğu zümreye göre, mirasbırakan ile arasındaki miras ilişkisi farklılık gösterebiliyor.Miras hukuku paylaşım oranlarını sağ kalan eşin durumunda ise şöyle açıklayabiliriz:


Mirasbırakanın altsoyu ile birlikte mirasçı olursa, mirasın dörtte biri,Mirasbırakanın ana ve baba zümresi ile...