09 / 05 / 2024

toyota sakarya tesisi

toyota sakarya tesisi

Kasımda 8 milyar 164 milyon liralık yatırım öngören 313 proje teşvik belgesine bağlandı. İkitelli Sağlık Kampüsü için 2.1 milyar, Toyo'ta için de 1.1 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenlenmesi, kasımda teşvik patlaması yaptı...

Otomotiv devi Toyota, o otomobili artık Sakarya'ya taşıyacak

Türkiye'de otomotiv sektöründe kritik hamle. Otomotiv sektöründe atılan yeni adımlar tüm dünyanın dikkatini çekti. Toyota ise bir modelini daha Türkiye'de üretecek. O otomobil artık Sakarya'da üretilecek tüm dünyaya pazarlanacak. İşte tüm detaylar…

Toyota açıkladı, Yeni Toyota C-HR'ın Türkiye üretimine başlandı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen ve ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR’ın üretimine başlandığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Dünya devi o modeli dünyada ilk kez Türkiye’de üretilecek! Dünyanın gözü o şehirde olacak!

Dünya devi Toyota, ilk şarj edilebilir hibrit aracını yeni Toyota C-HR'yi Dünyada ilk kez Sakarya'da üretecek. Toyota, Sakarya'da senede 75 bin adet batarya üretimine de imza atacak.

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Toyota'nın en çok satılan modeli Corolla'nın fiyatlarına inanamayacaksınız! Toyota Corolla fiyat listesi 4 Haziran 2022!

Toyota'nın sedan versiyonunu Sakarya'da üreterek dünyaya ihraç ettiği Corolla fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Toyota Corolla fiyatları ne kadar? İşte Toyota Corolla fiyat listesi 4 Haziran 2022...

Sakarya Büyükşehir'den 48.6 milyon TL'ye satılık hal tesisi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erenler ilçesinde bulunan hal tesisini 48 milyon 660 bin 446 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 17 Kasım 2020 günü gerçekleşecek.

Sakarya Karaman Sosyal Tesisi'nin yer teslimi yapıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Karaman Sosyal Tesis ve Park Projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Sakarya Karasu'da savunma sanayi tesislerinin temeli atılmadı mı?

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ethem Sancak’ın yaptığı BMC’ye Sakarya Karasu’da savunma sanayi tesisi kurmak için tahsis edilen Hazine arazilerinin 473 bin 866 metrekare daha genişletildiği meydana çıktı...

Sakarya’da spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettiğimiz Sapanca Spor Tesisleri de artık açılış için gün sayıyor. Geyve ilçemize de spor tesisi kazandıracağız. İnşallah Sakarya’mızda spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak” dedi.

Sakarya'ya 47 yeni sağlık tesisi kazandırdık!

Sakarya'da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sağlıkta toplam bin 335 yataklı, 17'si hastane olmak üzere, 47 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık'' diye konuştu.

Sapanca Spor Tesisi'nin temeli atıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sapanca Spor Tesisi'nin temeli atıldı.

Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nde zaman zaman yaşanan koku problemini ortadan kaldıracak projenin montajında sona gelindiğini belirtti.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi yükseliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatının son sürat devam ettiğini söyledi.

toyota sakarya tesisi Haberi

toyota sakarya tesisi

Kasım ayında İkitelli’deki şehir hastanesi ve Toyota’nın milyar lirayı aşan yatırımları, aylık teşvikli yatırım tutarı istatistiklerini adeta patlattı. Kasım’da 8 milyar 164 milyon liralık yatırım öngören 313 proje yatırım teşvik belgesine bağlandı. Bu dönemde İkitelli’deki 2 bin 682 yataklı sağlık kampüsü için 2 milyar 142 milyon liralık teşvik belgesi düzenlendi. Toyota ise Sakarya’da mevcut tesisi için 1 milyar 110 milyon liralık teşvik belgesi aldı. 


Yatırım iştahının genellikle durgun geçtiği 2004 yılında kasım ayında alınan teşvik belgeleri, istatistikleri biraz olsun düzeltti. 2013 yılı kasım ayında 396 proje için 6 milyar 631 milyon liralık teşvik belgesi düzenlenirken, 2014 Kasım ayında ise düzenlenenen teşvik belgesi oranı 313 proje için 8 milyar 164 milyon lira oldu. 


Ocak-kasım dönemi yakalanamadı 


Ancak kasım ayındaki yüksek miktar, ocak-kasım döneminde...