17 / 05 / 2024

trabzon çaykara uzungöl turizm merkezi

trabzon çaykara uzungöl turizm merkezi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzungöl'ün Davos gibi turizm merkezi haline getirilmesi için 10 milyon TL kaynak sağladı...

TOKİ Trabzon'da 84 bin lira peşinatla ev satıyor! Başvurular o tarihte başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Çaykara'da yer alan 2 adet konutu satışa çıkardı. İşte detaylar...

TOKİ Trabzon Çaykara başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Trabzon Çaykara projesinde yer alan 68 adet konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Trabzon Çaykara projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Trabzon Çaykara projesinde yer alan 68 adet konut bugün itibariyle satışa çıkarıldı.

TOKİ Trabzon Çaykara başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Trabzon Çaykara projesind yer alan 68 adet konut için başvuru dönemi yarın itibariyle başlıyor.

TOKİ Trabzon Çaykara kura çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ Trabzon Çaykara kura çekilişi ne zaman 2022 sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Trabzon Çaykara kura çekilişi ne zaman 2022? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

TOKİ Trabzon Çaykara projesi 21 Şubat'ta satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Çaykara projesinde yer alan 68 adet konutu 21 Şubat tarihi itibariyle satışa çıkaracak.

TOKİ Trabzon Çaykara son başvuru tarihi ne zaman?

TOKİ Trabzon Çaykara son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Trabzon Çaykara son başvuru tarihi ne zaman? İşte TOKİ Çaykara projesi detayları...

TOKİ Trabzon Çaykara başvuruları 21 Şubat'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Trabzon Çaykara projesinde yer alan konutlar için başvurular 21 Şubat tarihinde başlıyor.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

trabzon çaykara uzungöl turizm merkezi Haberi

trabzon çaykara uzungöl turizm merkezi

Yılda 1 milyon 200 bin turistin geldiği Uzungöl, İsviçre'nin ünlü kasabası Davos gibi bir turizm merkezi olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu hedef için 10 milyon TL kaynak ayırdı Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'ün çevresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 10 milyon liralık kaynak kullanılarak temizleniyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Uzungöl çevresinin imar planı olmadığını belirterek, "2013'te imar planını hazırladık. Artık vatandaş neyi, neye göre yapacağım biliyor" dedi. Bayraktar, yılda 1 milyon 200 bin turistin ziyaret ettiği Uzungöl'ün, İsviçre'nin Davos kasabası gibi turistik bir merkez haline getirilmesine çalışıldığını vurguladı. 


YAYLA EVLERİ PANSİYON 

Bayraktar, "Uzungöl'de temizlik ve bakım çalışmaları için 10 milyoıj lira ayırdık. Uluslararası kongre ve toplantılara ev sahipliği yapmaya hazırlanan bölgedeki yayla evleri de kiralık pansiyon olarak...