02 / 05 / 2024

Uzungöl Davos gibi turizm merkezi haline gelecek!

Uzungöl Davos gibi turizm merkezi haline gelecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzungöl'ün Davos gibi turizm merkezi haline getirilmesi için 10 milyon TL kaynak sağladı...



Yılda 1 milyon 200 bin turistin geldiği Uzungöl, İsviçre'nin ünlü kasabası Davos gibi bir turizm merkezi olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu hedef için 10 milyon TL kaynak ayırdı Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'ün çevresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 10 milyon liralık kaynak kullanılarak temizleniyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Uzungöl çevresinin imar planı olmadığını belirterek, "2013'te imar planını hazırladık. Artık vatandaş neyi, neye göre yapacağım biliyor" dedi. Bayraktar, yılda 1 milyon 200 bin turistin ziyaret ettiği Uzungöl'ün, İsviçre'nin Davos kasabası gibi turistik bir merkez haline getirilmesine çalışıldığını vurguladı. 


YAYLA EVLERİ PANSİYON 

Bayraktar, "Uzungöl'de temizlik ve bakım çalışmaları için 10 milyoıj lira ayırdık. Uluslararası kongre ve toplantılara ev sahipliği yapmaya hazırlanan bölgedeki yayla evleri de kiralık pansiyon olarak hazırlandı" dedi. 


Bugün Gazetesi


Geri Dön