28 / 04 / 2024

1981 yılında Sultanahmet turizm merkezi olacakmış!

1981 yılında Sultanahmet turizm merkezi olacakmış!

1981 yılında Sultanahmet Meydanı yapılacak düzenlemelerle turizm merkezi haline getirilecekmiş. Meydanın çevresindeki tarihi eserlerin onarılmasına ve ışıklandırılmasına karar verilmiş. Nostaljik tramvaylar ise Gülhane ile Sultanahmet Meydanı arasında sef



1981 yılında Sultanahmet turizm merkezi olacakmış!


Sultanahmet turizm merkezi oluyor


Tramvaylar turistik sefer yapacak


İSTANBUL'un tarihi tramvaylarının Gülhane Parkı ve Sultanahmet'te turistik seferler yapılması önerildi. İstanbul'un tarihi ve turistik değerleri açısından büyük önem taşıyan Sultanahmet, yapılacak düzenlemelerle turizm merkezi haline getirilerek eski görünümüne kavuşturulacak.

  Eminönü Kaymakamı Güngör Erdoğan başkanlığında kamu kuruluşlarının ve TAÇ Vakfı yöneticilerinin katıldığı toplantıda Sultanahmet Meydanı'nın pilot bölge olması ve özellikle park yeri görünümünden kurtarılması, çevrede bulunan tarihi eserlerin onarılarak hizmete açılması ve ışıklandırılması kararlaştırıldı.

  Toplantıda, Hipodrom diye adlandırılan bölüm ile Ayasofya önüne ve Topkapı Sarayı'na giden caddede saat 9-18 arasında turistik araçların park etmesi önlenecek. Turist araçları ise düzenlenecek ceplerde geçici süre için durabilecekler. Bu arada Topkapı Sarayı bahçesine de otobüs sokulmayacak. Ayasofya'nın yan bölümlerinde bulunan dükkanlarla, Arasta Çarşısı faaliyete geçecek. 

  Öte yandan toplantıda halen Kadıköy'de müze haline getirilen depoda bulunan tarihi tramvayların Gülhane Parkı'ndan başlayarak Ayasofya ve Sultanahmet Cami yoluyla tekrar Gülhane Parkı'na dönmesi için gerekli plan çalışmalarının önümüzdeki günlerde Belediye Başkanlığı'na verileceği belirtildi. Belediye Başkanlığı hazırlanan planları onaylarsa ray ve elektrik donanımı çalışmalarına resmen başlanacak.


Hürriyet Gazetesi 8 Mayıs 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön