03 / 05 / 2024

Trabzon Değirmenderedeki çimento fabrikası

Trabzon Değirmenderedeki çimento fabrikası

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Değirmendere'deki Çimento Fabrikasının taşınacağı Akoluk'taki 122 ada 99 nolu parselin imar planı değiştirilirken, değişiklik mecliste kabul edildi.

1952'de çimento dağıtımını Sanayi odası yapacak iddiası! 

1952 yılında Ankara Sümerbank Umum Müdürlüğü'nde Karabük'teki demir işlerinin görülmesi için toplantı yapılmış. Toplantıda çimento dağıtımı işi de görüşülmüş.

1931'de çimento fiyatlarını düşürmek için adım atılmış!

Çimento fiyatları günümüzde olduğu gibi geçmişte de gündemin önemli konuları arasında yer almış. 1931 yılında çimento fiyatları düşürmek için bir adım atılmış. İşte ayrıntılar...

Koza Altın, Trabzon Düzköy'de yeni altın madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon'da yeni altın ve daha 5 değerli maden ocağı açmak için düğmeye bastı.

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.

Türkiye'de ilk ve tek! 7/24 ayarlanabilir Trabzon hasırı bileklik ve kolyeler! Elizi 21 Aralık 2022 fiyat listesi 

Geleneksel takılardan ''yaşayan efsane olarak'' olarak bilinen Trabzon hasırlarında bir ilke imza atan Elizi'de bileklik ve kolyeler 7/24 ayarlanabilme özelliğine sahip. Peki 7/24 Trabzon hasırı bileklik ve kolye fiyatları ne kadar? İşte Elizi 21 Aralık 2022 fiyat listesi...

Akfen GYO'nun Trabzon Novotel Oteli'nin değeri ne kadar?

Akfen GYO Trabzon Novotel Oteli'nin güncel değerleme raporu yayınlandı. Peki Akfen Trabzon Novotel Oteli'nin değeri ne kadar? İşte Trabzon Novotel Oteli'nin değer tablosu...

Sabancı Holding'ten sürpriz satış kararı! O fabrikaları elden çıkaracak

Konut sektöründe artan maliyetlere paralel olarak çimento sektöründe satışların düşmesi Sabancı Holding'e iki fabrikayı satma kararı aldırdı. Holding iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde'deki çimento fabrikalarını satışa çıkardı. İşte detaylar...

Pandemi çimento faaliyetlerini nasıl etkiledi?

Sintek Group Kurucu Ortağı Onur Atakay yaptığı açıklamalarda, 2021'de enerji, çimento, demir-çelik ve lojistik başta olmak üzere birçok sektör adına yaşanan gelişmelere değindi. İşte o açıklamalar...

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

TOKİ Trabzon Arsin 221 konut ihalesi 21 Ekim'de!

TOKİ, Trabzon Arsin'de 221 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 21 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çimento sektörü 2020’de içerde ve dışarda büyüdü!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, çimento sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Saka, çimento sektörünün 2020'de içerde ve dışarda büyüdüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın 6. büyük çimento üreticisi olarak sınırlarına sığmadığını belirtti.

Trabzon'daki bazı yaylaların statü değişikliği TBMM gündeminde!

30 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Trabzon'daki bazı yaylaların statü değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Hamzaçebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon Değirmenderedeki çimento fabrikası Haberi

Trabzon Değirmenderedeki çimento fabrikası

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Değirmendere'deki Çimento Fabrikasının taşınacağı Akoluk'taki 122 ada 99 nolu parselin imar planı değiştirildi. Değişiklik mecliste oybirliği ile kabul edildi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Şu anda Aşkale Çimento'nun Değirmendere'deki faaliyetleri sıfırlanmış konumdadır. Çimento fabrikası tesisleri sökülecektir" dedi. 

ORTAK GÖRÜŞ DEVAM ETMESİ YÖNÜNDE

Gümrükçüoğlu. Çimento Fabrikasının taşınacağı Akaluk bölgesindeki yerde kurulacak tesisle ilgili "Bu temin ettiği yerde bütün çalışmalar; ilgili bakanlıklar ve kuruluşlarca düzenlendi. Sayın Ortahisar İlçe Belediye Başkanımızla Belediye Meclisine konuyu iletmiş bulunmaktayız. Ortak görüş devam etmesi yönündedir. Oraya kurulacak olan tesisin niteliği tamamen, toz çimento öncesi klinker denilen malzemenin işleneceği tesistir. O yerin temini ile denilen tesisisin kuruluş cihetine gidilecek'' dedi. 

REDDEDİYORUM

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise söz alarak Çimento Fabrikasının üretimine devam ettiği yönündeki...