03 / 05 / 2024

Trabzon Havaalanı pist onarımı

Trabzon Havaalanı pist onarımı

Türkiye’nin hava trafiği yönünden en önemli havaalanları arasında gösterilen ve yılda 29 binin üzerinde uçağın iniş kalkış yaptığı Trabzon Havalimanı, pist bakımı sebebiyle yaklaşık 1 ay süreyle uçuşa kapatıldı.

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Havalimanı'ndaki pist bakım çalışmalarına ilişkin soru önergesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, konuya iliişkin soru önergesi sundu...

Trabzon Havaalanı pisti onarıma alındı!

Türkiye’nin hava trafiği yönünden en önemli havaalanları arasında gösterilen ve yılda 29 binin üzerinde uçağın iniş kalkış yaptığı Trabzon Havalimanı, pist bakımı sebebiyle yaklaşık 1 ay süreyle uçuşa kapatıldı.

Antalya Gazipaşa için acele kamulaştırma kararı!

Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla bazı taşınmazlar için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakıma alınan Trabzon Havalimanı yeniden açıldı!

Kısa süreliğine bakıma alınan Trabzon Havalimanı yeniden faaliyete geçti. Trabzon Havalimanı tamamlanan pist bakımı ile bugün saat 06.00’da yeniden uçuşlara açıldı.

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı meclis gündeminde!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Bakan Ahmet Arslan'a sordu..

Londra Heathrow Havaalanı'na üçüncü pist kararı!

İngiltere hükümeti, uzun süren tartışmaların ardından başkent Londra'daki Heathrow Havaalanı'nın genişletilmesini kararlaştırdı.

Temel Kotil: 3. Havaalanıyla İstanbul lider olacak!

Temel Kotil: Yeni havaalanında 6 adet pist olacak. İstanbul tamamen lider konumda ve merkez olacak. Bu sayede İstanbul'a her yıl 30 milyon turist gelmiş olacak. İstanbul turizmde de lider konuma kavuşacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti!

Türkiye 'nin ve Avrupa 'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları tamam!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Trabzon Havalimanı'nda ikinci pist yapım çalışmaları başlayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Havalimanı'na ikinci pist yapılmasına ilişkin, "3 milyon lira olan proje çalışmasının tamamlanmasının ardından havaalanımızda ikinci pistin yapım çalışmalarına başlanacak" dedi...

Sabiha Gökçen Havaalanı'na yapılacak 2. pist için 20 başvuru yapıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist, 1. etap işleri yapım ihalesinde, 20 firmanın ön yeterlilik aldığı ve başvuruda bulunduğu bildirildi. İSG 2. pist ve mütemmimleri 1. etap işleri yapım ihalesinde, 20 firmanın önyeterlilik başvuru zarfları açıldı.

Selçuk-Efes Havaalanı ’na kaçak pist mi yapılıyor?

Selçuk-Efes Havaalanı’nda bir süre önce çalışma başlatıldı, birinci derece SİT alanındaki Selçuk-Efes Havaalanı ’nda yapımı süren ikinci pist, hangar ve depoların gerekli izin ve ruhsatlarının olmadığı ileri sürüldü

Trabzon Havaalanı pist onarımı Haberi

Trabzon Havaalanı pist onarımı

Türkiye'nin hava trafiği yönünden en önemli havalimanları arasında bulunan, Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı pisti bakıma alındı. Milliyet'te yer alan habere göre, yaklaşık olarak 1 ay sürmesi beklenen bakım çalışmalarında pistte meydana gelen eğimler giderilecek. Havalimanı pistinde daha öncede 400’üncü metrede yaklaşık 30 metre karelik alanda eğim meydana gelmişti. Uçakların iniş kalkış güvenliğini tehlikeye sokabileceği öngörülen eğimin ortadan kaldırılması amacıyla havalimanı pisti kısa süreli olarak bakıma alınmıştı.

UÇAK PİSTTEN ÇIKMIŞTI

Ankara- Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait PC 8622 sefer sayılı ‘Zeynep’ isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, 14 Ocak 2018'de Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kontrolden çıkmış ve pistin kuzey yönünde deniz tarafına yönelmişti. İniş takımları, balçığa dönüşen toprağa saplanan uçak, ancak denize 25 metre kala durabilmişti. 162 yolcu ve 6 mürettebat uçaktan tahliye...