04 / 05 / 2024

Trabzon Kalesi ve surlarında yapılaşma

Trabzon Kalesi ve surlarında yapılaşma

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Fındık fiyatları rekora koşuyor! Trabzon, ordu Giresun fındık fiyatları ne kadar oldu? İl il fındık fiyatları

Fındık fiyatlarındaki artış devam ediyor. Fındık fiyatları resmen rekora koşarken vatandaşlar  Trabzon, Ordu ve Giresun fındık fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Peki güncek fındık fiyatları ne kadar? İşte İl il fındık fiyatları...

Trabzon Şehir Hastanesi işte bu tarihte açılacak! Bakan Karaismailoğlu resmen duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı son dakika açıklamasında Trabzon Şehir Hastanesi'nin 26 Şubat 2025 tarihinde Trabzon'un ve Türkiye'nin hizmetine sunulmasını hedeflediklerini belirtti.

Trabzonlu vatandaşlara ruhsatsız ve iskansız konut uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), vatandaşları iskansız ve ruhsatsız konutlara karşı uyardı...

Gayrimenkul alacaklar hangi ilçelerde ev ve arsa arıyor?

Ev almak isteyenlerin en çok arama yaptığı ilçeler Muğla Milas, Aydın Kuşadası, Muğla Bodrum, Trabzon Ortahisar ve İstanbul Beylikdüzü oldu.

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatında son durum!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkılarıyla yapılan "Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi"nin inşaatı devam ediyor. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, inşaat alanında incelemelerde bulundu...

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Trabzon 'Tema Park' ile yeni cazibe merkezine kavuşacak!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada Trabzon'da "Tema Park" kurulması çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi 2020'de açılacak!

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin inşaatını 2020 yılı ortalarında tamamlayacaklarını açıkladı.

Kars Kalesi ve çevresi hizmet kompleksi olacak!

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Kalesi ve çevresinde yapılacak düzenlemelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet sunabilecek tesisler olabilecek aynı zamanda 8 dükkan ve 1 kafeterya ile bir lokantadan oluşan bir hizmet kompleksi olacak." dedi.

Nevşehir Kalesi ve çevresine kentsel dönüşüm ödülü!

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nevşehir Belediyesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'İdealkent Projesi yarışmasında Düzenleme Kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu'nun inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu'nun inşaatında önemli derecede ilerleme sağladı.

Trabzon Kalesi ve surlarında yapılaşma Haberi

Trabzon Kalesi ve surlarında yapılaşma

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi ve surları günümüzde yapılaşma sebebiyle tehdit altında.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ortahisar Mahallesi’nde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasındaki kale surlarına bitişik yapılar yapıldı. Yapılaşma sebebiyle kale surları tahrip oldu, görüntü kirliliği de oluştu. Trabzon Kalesi ve surlarının restore edilerek koruma altına alınması talep ediliyor.

“TEHDİT EDİYOR”

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Coşkun Erüz, etrafındaki yapıların kale surlarını tehdit ettiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

-Trabzon´da tarihi kent ve modern kent birbirinden ayrışmadığı için kentte tarihi kalenin üzerine çok büyük bir yapılaşma baskısı var. Aşağı Hisar’ın büyük bir kısmı yapılan binalarla birlikte tahrip oldu. Şu anda Ortahisar ve Yukarıhisar korunuyor gibi...