04 / 05 / 2024

Trabzon Karadeniz Sahil Yolu merdiven inşaatı

Trabzon Karadeniz Sahil Yolu merdiven inşaatı

Trabzon'da, Karadeniz Sahil Yolu'nda bir süre önce yaptırılan 350 metre uzunluğundaki üst geçide, yayaların daha rahat kullanabilmeleri için ek merdiven yapılmasına karar verildi

Deprem uzmanından flaş Karadeniz uyarısı: 5 ilde yıkım büyük olacak! En az 6.6 şiddetine hazır olun! 

Türkiye'de deprem riski en düşük illeri arasında gösterilen Trabzon, Karadeniz fayı sebebiyle yeniden gündem oldu. Deprem uzmanı Trabzon dahil Karadeniz'deki 5 ili uyardı. İşte o flaş açıklama...

Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alacak! Hemen tek tek açıklanan başvuru şartlarına göz atın! 

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim elemanı alım ilanı yayımladı. İşte söz konusu ilandaki başvuru şartları...

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

Trabzon'da 446 riskli yapı tespit edildi!

Karadeniz bölgesinde 1950 riskli yapı tespit edildi. Trabzon'da da 46 riskli yapı olduğu belirlendi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 bini aşkın ailenin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni evlere taşınması planlanıyor. Ancak aileler hala riskli binalarda yaşamaya devam ediyor.

Trabzon Ganita-Faroz Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi için imzalar atıldı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi için imza töreni düzenlendi.

Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamam!

Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde inşa edilen Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı. 

Trabzon'daki sahil ve yaylalarda Karavan Park Projesi hayata geçirilecek!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi, Trabzon'daki sahil ve yaylalarda uygulanacak olan "Karavan Park Projesi" hazırladı.

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Trabzon yatırımları masaya yatırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Millet Bahçesi’ başta olmak üzere Pazarkapı kent meydanı, Ganita sahil düzenlemeleri, Gülcemal ve Boztepe ile ilgili yatırımları masaya yatırdı.

Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesi tasarımıyla dikkat çekiyor!

36 şehirde 7 milyon 403 bin metrekarelik alanda 97 millet bahçesi projesi yürüten TOKİ, 18 projenin ihalesini gerçekleştirerek yapımına başladı. Yeni uygulamalardan biri olan Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesi projesi Karadeniz'in doğasıyla uyumlu tasarımıyla dikkat çekiyor...

Trabzon'da cami inşaatı çöktü: 2 işçi yaralandı!

Doğu Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesi olacağı söylenen Trabzon Ortahisar’da yer alan cami inşaatının avlu bölümü çöktü. Çökme nedeniyle iki kişi yaralandı…

Kentsel dönüşümde mücadele Karadeniz'den başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karadeniz İklim Değişikliği Eylem Planı’nı (KİDEP) Trabzon’da açıkladı. Kurum, “Riskli bölgelerde yaşayan 2 bin aileyi, kentsel dönüşüm kapsamında yapacağımız konutlara taşıyacağız” dedi.

Karadeniz'de yine kaçak yapılar yükseliyor!

Karadeniz Bölgesi'nde kaçak yapılar yükselmeye devam ediyor. Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Korkmaz, kaçak binalar için verilen yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığı söylüyor.

Trabzon Karadeniz Sahil Yolu merdiven inşaatı Haberi

Trabzon Karadeniz Sahil Yolu merdiven inşaatı

Trabzon'da araç trafiğinin yoğun olduğu Karadeniz Sahil Yolu'nda yaptırılan 350 metre uzunluğundaki yaya üst geçidine, vatandaşların daha rahat kullanabilmeleri ve mesafenin kısaltılması için ek merpen yapılıyor.


Karadeniz Sahil Yolu'nun Faroz Balıkçı Barınağı yakınındaki güzergahta yaşanan trafik kazalarının ardından yayaların güvenliği için Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından söz  konusu bölgeye üst geçit yaptırıldı.


Hizmete açılan üst geçidi kullanmak isteyen vatandaşlar, yolun karşısına geçmek için 50 metrelik mesafeyi yaklaşık 350 metre yürüyerek tamamlamak zorunda kalıyor.


Engelli ve yaşlıların daha rahat kullanabilmeleri amacıyla zemini düz olarak yapılan ve her iki yönünde üçer kat merpen bulunan üst geçidin oldukça uzun olması nedeniyle ek merpen yapılmasına karar verildi.


Üst geçidin her iki yönünde 15'er metre uzunluğunda ek merpen yapımına başlayan ekipler, çelik merpenin montaj işlemlerinin kısa süre içinde bitirileceğini...