03 / 05 / 2024

Trabzon Kaşüstünde ulaşım sorunu nasıl çözülür

Trabzon Kaşüstünde ulaşım sorunu nasıl çözülür

KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Hüsem, Kaşüstü'nün kentsel gelişiminin özellikle son 10 yılda hız kazandığını ve bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapılan değerlendirme kapsamında, ücretsiz ulaşımda yeni karar uygulamaya alındığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

65 yaş üstüne şok karar: O illerde ücretsiz ulaşım yapamayacak! Karar Türkiye genelinde uygulanacak mı?

65 yaş üstü toplu taşıma konusu gündemde büyük yankı uyandırdı. Bu kapsamda binlerce kişi 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli mi olduğunu sorguluyor. Peki, hangi illerde 65 yaş üstüne toplu ulaşım ücretli oldu? İşte detaylar...

Gümüş rekora doymayacak! Taş üstünde taş kalmayacak! İslam Memiş peş peşe açıkladı! Elinde gümüş olanlar hemen baksın! 

Gümüş fiyatları 2023 yılına hızlı başlarken son günlerde değer kaybetti. Gümüş fiyatları yükselecek mi? sorusuna yanıtı İslam Memiş peş peşe açıkladı. Gümüş rekora doymayacak! Taş üstünde taş kalmayacak!

''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

Altın fiyatları, ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından sonra düştü. Düşüş karşısında yatırımcılar altın alalım mı? sorusunua yanıt ararken ''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

İslam Memiş gümüş için resmen rakam verdi! Bu rakam taş üstünde taş bırakmayacak! Rekor göründü!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüş fiyatlarının geleceği rakamı açıkladı. Gümüşün yatırımcısına kazandırmaya devam edeceğini belirten İslam Memiş, gümüş için rakam verdi! Bu rakam taş üstünde taş bırakmayacak! Rekor göründü...

10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?

Pasaport konusuna dair vatandaşlar, pek çok soru sormaktadır. Onlardan bazılarının içinde “10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?” soruları yer almaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

Türkiye mega projelerle ulaşım sektöründe ön sıralarda!

Türkiye'de son 13 yılda yapılan mega projeler dünya ulaşım sektöründe dikkat çekiyor. Bu projeler kapsamında karayolu koridorlarının toplam uzunluğu 10 bin kilometre'yi buluyor.

Kağıthane'de ulaşım çözüldü, konut fiyatları arttı!

İstanbul'un bütün ilçelerinde konut fiyatları farklılık gösteriyor. Kağıthane ulaşım rahatlığı ve yeni gayrimenkul projeleri ile çalışan nüfusun yeni odağı haline geldi.

Beylikdüzü'nde ulaşım komisyonu kurulacak!

Ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi hususunda esnafı dinleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oluşturulacak komisyonla halkın kaliteli hizmet alması, esnafın vereceği hizmete standartlar getirilmesi için görüş birliğine vardı.

Trabzon Kaşüstü dal-çık projesi Türkiye'ye örnek olacak!

Trabzon Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Kaşüstü dal-çık projesinin Türkiye'de bir örneğinin daha olmadığını ve özellikleri bakımından da bir ilk olacağını söyledi.

Trabzon Kaşüstü Dal-Çık projesinin inşaası yılbaşında başlayacak!

Trabzon Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu yaptığı açıklamada Kaşüstü’nde yapılması planlanan kavşağın projesinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylanarak dal-çık olarak değiştirildiğini ve sezon bitiminde yapımına başlanacağını ifade etti.

Halil Kocaer: Kaş Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor!

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, ''Kaş merkezli imar planı yapılıyor. 2 yıldır yapılması planlanıyor. Adı var ama kendisi yok. Ortada sadece söylentiler var. Bu havaalanı yapılırsa, kaç kişi gelir? Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor. Bunun stratejik önemi de vardır'' dedi.

Artvin Borçka Karşıköy'ün ulaşım sorunu mecliste!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin ili Borçka ilçesine bağlı bir köyün ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Trabzon Kaşüstünde ulaşım sorunu nasıl çözülür Haberi

Trabzon Kaşüstünde ulaşım sorunu nasıl çözülür

Trabzon’da trafiğin yoğun olarak yaşandığı Yomra ilçesi Kaşüstü mevkiindeki kavşak düzenlemesi ile ilgili en ideal çözümün-Dal-çık kavşak düzenlemesi’ olacağı belirtildi.  


Konuyla ilgili bilgiler veren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Hüsem, Kaşüstü mahallesinin kentsel gelişiminin özellikle son 10 yılda kurulan hastane, adliye ve alışveriş merkeziyle beraber hız kazandığını ve bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Bu gelişimin beraberinde trafik sorununu da ortaya çıkardığını belirten Hüsem “Mevcut Kaşüstü Kavşağı’nın kapasitesini çoktan aştığı yaptığımız gözlemlerle ve ölçümlerimizle tespit edilmiştir.


Trafik hacminin önümüzdeki yıllarda belirgin bir şekilde daha da artacağı düşünüldüğünde acilen yeni bir kavşak düzenlemesine ihtiyaç vardır. Mevcut trafik yoğunluğu güneyden geçecek çevre bulvar yolu ile beraber kısmi olarak rahatlayacaktır. Buna ilaveten Trabzon Yomra ilçesinde...