09 / 05 / 2024

trabzon su sorunu

trabzon su sorunu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) gerçekleştirdiği çalışmalar ile Ortahisar ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nin su sorunu ortadan kaldırıldı.

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!

Trabzon'da Çubuklu Mahallesi'nde 2019'dan beri devam eden heyelanlar nedeniyle evlerin altından su fışkırıyor. Hasar gören evlerin boşaltıldığı mahallede yaşayanlar, her yağmurda evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Trabzon Tabakhane Köprüsü'nde yıkılma riski!

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında su borusunun patlaması sonucu çıkışında çökme meydana gelen ve yıkılma riski buluan Roma dönemine ait Tabakhane Köprüsü'nde incelemeler yapıldı.

Trabzon'da imar barışında yalan beyanda bulunanlar yandı!

Başvuruları 31 Aralık'a uzatılan imar barışına başvurular devam ediyor. Trabzon'da imar barışında yalan beyanda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Trabzon'a 3 yeni Uzungöl geliyor!

Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Trabzon'daki Uzungöl gibi 3 yeni tabiat turizm merkezi için düğmeye bastı.

Trabzon'a 15 milyon liralık yatırım müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 15 milyon lira tutarındaki 9 adet yatırım müjdesi ile Trabzon’a geliyor.

Trabzon Doğal Yaşam Alanı projesinin inşaatı bitti!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının katkısıyla yürüttüğü yaklaşık 4,5 milyon lira maliyete sahip "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi"nin inşaatı btti.

Yüksekova'nın su sorunu çözülüyor!

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, Yüksekova'nın yeniden bir yapılanma ve değişim sürecine girdiğini söyledi.

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: Trabzon’da trafik sorunu bırakmayacağız!

Dönel kavşak için yapım ihalesinin gerçekleştiği söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkam Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da trafik sorunu bırakmayacağız” dedi.

Trabzon Uzungöl'de kaçak inşaat yapanlara kısmi af!

Trabzon'un Çaykara İlçesi'ne bağlı turizm beldesi Uzungöl'de "imar kanunu ile kültür ve tabiat varlıklarına muhalefet" suçundan 2-4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılan yaklaşık 700 işletmeci ve konut sahibi, kısmi af sayesinde cezaevine girmekten kurtuldu.

trabzon su sorunu Haberi

trabzon su sorunu


Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) gerçekleştirdiği çalışmalar ile Ortahisar ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nin su sorunu ortadan kaldırıldı.

Yeşilyurt Mahallesi’nin su sorununu çözmek için hazırlanan proje kapsamında yapılan ihale sonucu, yüklenici firmaya 7 Kasım 2014’te yer teslimi yapıldı. Proje kapsamında mahalleye sağlıklı içme suyu kavuşturmak için 5 bin 800 metre 63’lük 10 ATÜ ve 600 metre 40’lık 10 ATÜ boru döşendi. Ayrıca 3 adet ayrım rögarı ve 1 adet basınç kırıcı inşa edildi. Çalışmaların tamamen bitirilmesiyle mahallede yaşanan su sorunu ortadan kaldırılmış oldu.


Vatandaşlar, yapılan çalışmalardan ötürü başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere TİSKİ yetkilileri ve çalışanlara teşekkür ederken, konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzun büyükşehir statüsüne...