01 / 10 / 2024

Trafik kuralları

Trafik kuralları

Emniyetin hazırladığı tasarıya göre her vatandaş trafik polisi olacak. Cep telefonu ya da kamera ile kural ihlali yapan sürücüleri kayda alıp e-posta ile gönderecek. Polis görüntüye göre ceza yazacak...

Trafikte bunu yapanların başı fena ağrıyacak! Ehliyet elden gidebilir

Trafik kurallarına uymayanların başı fena ağrıyacak. O kurala uymayanların ehliyetleri elden gidebilir. İşte detaylar!

Ehliyetsiz yakalanırsanız cezası ne kadar?  Kırmızı ışıkta geçmenin cezası kaç TL?

Trafik kurallarına uymak  gerek sizin gerek trafikteki diğer kişilerin can güvenliği için büyük önem taşıyor. Yeni yılla birlikte güncellemesi yapılan trafik ihlalleri kaynaklı cezaların 2023 yılında ne kadar olduğu ise pek çok sürücü tarafından merak ediliyor.  Peki 2023 yılı trafik cezaları ne kad

Bağcılar'da öğrencilere trafik eğitim parkı inşa ediliyor!

Bağcılar’da ilköğretim çağındaki öğrencilere trafik kurallarını eğlenerek öğretmek amacıyla Trafik Eğitim Pisti ve Parkı inşa ediliyor.

Çin'den trafik sorununa ilginç çözüm!

Çin 1,5 milyara yakın nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi. Hal böyle olunca trafik de bu durumla paralellik gösteriyor. Çin'de trafik çilesi arttıkça çözümleri bulmak da zorlaşıyor ve nihayetinde karşımıza ilginç çözümler çıkıyor.

Fi Yapı asansör kazası cezasına tepki!

Yük asansörünün 20. kattan düşmesi sonucu 3 işçinin ölümü için bilirkişi “neredeyse tüm iş güvenliği kuralları çiğnenmiş” dedi. Rapora rağmen 2’si tutuklu 7 sanığa trafik kazalarında uygulanan maddeden ceza istenmesi tepkiyle karşılandı...

Crystal Lagoons gayrimenkulde kuralları yeniden yazıyor!

Dünya çapındaki konut ve turizm odaklı gayrimenkul projelerine sunduğu olanaklar sayesinde projelerin kârlılığını artıran Crystal Lagoons, gayrimenkul sektöründe kuralları yeniden yazıyor.

Bayrampaşa'nın trafik sorunu tarih oluyor!

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa’nın en büyük sorunlarının başında gelen trafik sorununa ‘üstü park, altı otopark’ projeleriyle kalıcı çözüm üretmeye devam ettiklerini belirtti...

İz Trafik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İz Trafik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ömer Kervan ve Furkan Eryiğit ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Maltepe, Feyzullah Mahallesi, Şehit Hikmet Alp Caddesi'nde kuruldu.

Binalar için Depreme Dayanıklı Tasarım Kuralları oluşturuldu!

ODTÜ ve İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümleri ile birlikte yürütülen AR-GE çalışması neticesinde Gazbeton Yapı Sistemi ile İnşa Edilmiş Binalar için Depreme Dayanıklı Tasarım Kuralları oluşturuldu.

Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de araç sayısı 2015 yılında bir önceki yıla göre 17 bin 911 adet artış olduğunu söyledi. Büyükkılıç "Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek"dedi.

Batman'da inşaat işçileri güvenlik kurallarına uymuyor!

Batman’da güvenlik kurallarına uymayan işçiler kentteki bazı inşaat çalışmalarında baret ve kemer takmadan çalışarak tehlikelere aldırış etmiyor.

Marsis Trafik Malzemeleri Turizm İnşaat Taahhüt Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marsis Trafik Malzemeleri Turizm İnşaat Taahhüt Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Raziye Yalçın Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 26 Ocak'ta Fatih, Hobyar Mahallesi'nde kuruldu.

Lojman kullanım kuralları!

Lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının kullanım kuralları..

Trafik kuralları Haberi

Trafik kuralları

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik terörüne karşı ilginç bir yöntem önerdi. Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıya gönüllü tüm vatandaşların fahri trafik müfettişleri gibi çalışmasına olanak verecek bir madde eklendi.


CEP TELEFONUYLA ÇEK GÖNDER


Tasarı Meclis'ten geçerse elinde kameralı cep telefonu bulunan herkes trafik casusluğu yapabilecek. Vatandaş aşırı hız, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri, yasak park, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, hatalı sollama, araçtan sigara izmariti, çöp atma gibi eylemleri ya fotoğraflayarak tespit edecek ya da videoya çekecek.


Vatandaşlardan gelen fotoğraf ya da videoların nasıl inceleneceği kanun sonrası çıkartılacak yönetmelikle belirlenecek. 81 il emniyetinde özel inceleme birimleri kurulacak. Sürücülerin kural ihlali tespitine ilişkin görüntüleri bu birimlerce incelenecek.


PLAKA GÖRÜNME ŞARTI


Fotoğraf ya da video görüntülerinde kural ihlali yapan araçların plakasının net biçimde görünmesi şartı...