05 / 05 / 2024

trakya 3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali

trakya 3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali

3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali, ’Kültüler ve Doğal Mirasın Bir Parçası Olarak Peyzaj’ konulu panel Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sinan salonunda gerçekleştirildi.

Elemental 3 İnşaat Mimari Tasarım Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elemental 3 İnşaat Mimari Tasarım Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Kadriye Jülide Szawlowski kuruldu.

2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 3 projeye ödül! 

Mimarlar tarafından ilgiyle takip edilen Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın bu yıl 20'ncisi düzenlendi. “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” konulu yarışmanın kazananları açıklandı...

İzmir Birgi mimari dokusunu 700 yıldır koruyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi, halen Aydınoğulları dönemindeki mimari dokusunu koruyor. Birgi yaklaşık 3 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor.

TOKİ Silivri 1.356 konut başvuruları 3 gün sonra başlıyor!

TOKİ, Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için 1.356 adet konut inşa etmeye başladı. TOKİ Silivri 1.356 konut başvuruları ise 3 gün sonra başlayacak.

Nef 3 yılda 56 ödül aldı!

Nef, Sign of the City Awards 2017’de, Nef Gölköy projesi ile ‘En İyi Mimari Tasarım’ ve Nef Yalıkavak projesi ile ‘En İyi Pazarlama Kampanyası’ ödüllerine layık görüldü. Nef,  3 yılda aldığı ödül sayısını 56’ya yükselttiğini açıkladı.

Trakya'da yabancılara satılan taşınmazlara ilişkin 3 soru TBMM'de!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde yabancılara satılan taşınmazlara ilişkin olarak, Bakan Özhaseki'ye 3 soru sordu..

Balat Ayakapı Hamamı 3 milyon avroya satışa çıkarıldı!

Mimari açıdan sanat eseri olan ve Mimar Sinan tarafından yapılan İstanbul Balat’taki Ayakapı Hamamı 3 milyon avroya satışa çıkarıldı

TOKİ'den yatay mimaride 3 yılda 94 bin konut!

TOKİ 3 yılda 94 bin 18 konut üretti. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan yaptığı açıklamada yatay mimari yaklaşımla geliştirilen konut projelerinde kat sayısının; talep, nüfus yoğunluğu, iklim ve topografya gibi alan yeterliklerine bağlı olarak tespit edildiğini belirtti.

İzmir Evka 3 Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için açtığı mimari proje yarışmasını sonuçlandırdı.

İzmir Büyükşehir'den mimari proje yarışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar'da kuracağı “Ulaşım Entegrasyon Merkezi”nden sonra, metronun son durağı Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için de ulusal mimari proje yarışması yapıyor.

Basmane Çukuru projesini İzmirliler seçecek!

Folkart, 9 Eylül'de TMSF'den tapusunu alıp inşaatına başladığı alanla ilgili seçtiği 3 mimari projeyi, önümüzdeki hafta İzmirliler'in tercihine sunmaya hazırlanıyor.

Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması’na katılan 114 proje arasında, 3 gündür değerlendirme yapan seçici kurul birinciliğe Cenk Çeşmeli’nin tasarımını değer buldu.

Mimar Sinan Fotoğrafçı Olsaydı yarışmasına 3 bin 530 fotoğraf geldi!

Eserleriyle dünyayı etkileyen Mimar Sinan’dan ilham alınarak başlatılan “Mimar Sinan Fotoğrafçı Olsaydı-Anadolu’nun Mimari Desenleri” Fotoğraf Yarışması’na binlerce fotoğraf sanatçısından toplam 3 bin 530 fotoğraf geldi.

trakya 3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali Haberi

trakya 3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali

3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali, ’Kültüler ve Doğal Mirasın Bir Parçası Olarak Peyzaj’ konulu panel Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sinan salonunda gerçekleştirildi.

Panele Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi(TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, TÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven, Yunanistan ve Bulgaristan üniversitelerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasında Edirne’nin tarih ve medeniyetlerin buluştuğu ender şehirlerden biri olduğunu ifade eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Balkanların ve medeniyetlerin başkenti olan Edirne, yüzyıllar boyunca her daim önemini korumuştur. Medeniyetler her zaman nehir kenarlarına kurulmuş ve Edirne’de 3 nehrin buluştuğu bir noktadadır. Bizler suyla başlayan, gelişen, sudan mahrum kalınca da hayatı sona eren canlılarız. Su iyiliktir, medeniyettir. Su medeniyetler içinde belirleyicidir. Yerleşim...