13 / 05 / 2024

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ne zaman açılacak

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ne zaman açılacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ülkelerin medeniyeti ilim, irfan, hak ve adalet ayağı üzerine oturtabildiğinde başarılı olacağını söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Uzunoğlu’ndan ‘acı reçete’: ‘Seçim sonucu ne olursa olsun...’

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi iktisatçı yazar Prof. Sadi Uzunoğlu, seçim sonrası ‘acı reçetenin’ beklediğini söyleyerek, “Hükümet değişmese de yeni bir ekonomi yönetimi iktidara gelse de mevcut ekonomi politikası sürdürülemez” dedi.

Trakya Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı! Tam 216 kişi alınacak!

​​​​​​​Trakya üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı. Tam 216 kişilik kadro için aranan şartlar haberimizde yer alıyor.

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

Depremde kayıplar sarsıntılara uygun tasarlanan yapılarla en aza indirilebilir!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizdi ve depremde kayıpların nasıl en aza indirilebileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Mehmet Cengiz'in acı günü! Annesi Şöhret Cengiz vefat etti!

Cengiz Holding'in yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz'in annesi Hatice Demir hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Çengelköy Aile Mezarlığı'na defnedilecek...

Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu!

Liberya'dan 2015'te Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu...

Trakya Üniversitesi koronavirüs nedeniyle kira almayacak!

Trakya Üniversitesi, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) kaynaklanan olumsuzluklar nedeniyle kira talebinde bulunmayacak.

Trakya Üniversitesi 4 bin 500 kişilik yurt yaptırıyor!

Trakya Üniversitesi, 4 bin 500 kişilik öğrenci yurtları ve sosyal tesisleri yapım işi irtifak hakkı tesisi ihale ediyor. İhale 29 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Trakya Üniversitesi 4 bin kişilik yurt yaptırıyor!

Trakya Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Edirne Merkez'e bağlı Demirkapı Mahallesi'nde yurt yaptırıyor...

Trakya'da emlakçı olmak isteyen kursiyerler sertifikasını aldı!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği ve Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen Emlak Danışmanlığı Mesleki Eğitim Programı’nı tamamlayan 30 kursiyere sertifika verildi.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi'ndeki cami yükseliyor!

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi içinde yer alan cami inşaatı devam ediyor. Cami inşaatı ile ilgili bir açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir; hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

Trakya Üniversitesi mimarlık öğrencilerinin ilk ödevi Selimiye Camii!

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, ilk ödevlerini Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni inceleyerek yapıyor.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ne zaman açılacak Haberi

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ne zaman açılacak


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İlahiyat fakültelerine ve dini eğitimlere ülke gençlerinin ihtiyacı var. Şayet medeniyeti güçlü hale getirebileceksek, insanımızı sağlıklı bir birey olarak yetiştireceksek ruh ve fiziki sağlığı merkeze almalıyız" dedi.


Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ülkelerin medeniyeti ilim, irfan, hak ve adalet ayağı üzerine oturtabildiğinde başarılı olacağını söyledi.


"Dünyaya 500 yıl medeniyet sunmuş bir milletin mensuplarıyız" diyen Müezzinoğlu, "O yıllara baktığımızda en güçlü ayaklardan biri ilim ve irfan, diğeri de hak ve adaletti. Son 200 yıldır, bu anlamda ilim ve irfandan koptukça, hak ve adaletten uzaklaştıkça geri kalmanın sorunlarını hep birlikte gördük. Yeniden kendi değerlerimizi merkeze alarak önümüzdeki süreçleri planlamak durumundayız" diye konuştu.


Medeniyeti güçlü hale getirebilmenin en önemli ayaklarından birinin de ruh ve fiziki sağlığını...