15 / 05 / 2024

Trakya Üniversitesi kırkpınar anı meydanı

Trakya Üniversitesi kırkpınar anı meydanı

Trakya Üniversitesi'ne "Kırkpınar Anı Meydanı" yapıldı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, törende, Kırkpınar'la ilgili böyle bir meydan oluşturmanın en büyük görevlerinden biri olduğunu ve bunu yerine getirdiklerini söyledi.

1935 yılında İstanbul ve Trakya'da 'köy evleri' yapılmış!

1935 yılında İstanbul ve Trakya'da ev yaptırmak isteyen köy halkına İstanbul Halkevi gerekli imkanları sunarak destek olmuş.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Remley Sapanca ön talep topluyor! Yeni proje!

Remley Sapanca, Remley Grup tarafından İpekyolu ve Kırkpınar Bağdat Caddesi'nin birleşiminde Sapanca Gölü'nün hemen yanında yükseliyor. Remley Sapanca projesinde ön talep başladı. Peki Remley Sapanca'da villa fiyatları ne kadar? Remley Sapanca ile ilgili detaylar... 

Ck Teks Gayrimenkul Danışmanlığı Tekstil Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ck Teks Gayrimenkul Danışmanlığı Tekstil Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Edanur Kökpınar tarafından kuruldu.

Prof. Dr. Uzunoğlu’ndan ‘acı reçete’: ‘Seçim sonucu ne olursa olsun...’

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi iktisatçı yazar Prof. Sadi Uzunoğlu, seçim sonrası ‘acı reçetenin’ beklediğini söyleyerek, “Hükümet değişmese de yeni bir ekonomi yönetimi iktidara gelse de mevcut ekonomi politikası sürdürülemez” dedi.

Trakya Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı! Tam 216 kişi alınacak!

​​​​​​​Trakya üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı. Tam 216 kişilik kadro için aranan şartlar haberimizde yer alıyor.

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

Depremde kayıplar sarsıntılara uygun tasarlanan yapılarla en aza indirilebilir!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizdi ve depremde kayıpların nasıl en aza indirilebileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ucuz arsa bakanlar dikkat! Kırşehir'de 32 adet taşınmaz satışa çıkarıldı!

Kırşehir Mucur Belediye Başkanlığı Solaklı Mahallesi/ Körpınar Mevkii'nde yer alan 32 adet gayrimenkulün satışını yapacağını ilan etti. 

KİPTAŞ Çınar Evler kuraları çekiliyor! KİPTAŞ Çınarevler kura sonucu açıklandı mı? Çınar Evler kura sonucu 6 Temmuz 2022

KİPTAŞ Çınar Evler kuraları bugün çekiliyor. Peki KİPTAŞ Çınarevler kura sonucu açıklandı mı? İşte Çınar Evler kura sonucu 6 Temmuz 2022...

Tarih Kırkpınar güreşlerinde dağıtılacak para ödüllerinin miktarı belli oldu

Edirne Belediyesi tarafından 1-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dereceye girecek ilk 64 pehlivana verilecek ödüller belli oldu. 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz Cuma günü minik boy güreşçilerin çayıra çıkmasıyla başlayacak.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Trakya Platformu'ndan Kanal İstanbul projesine itiraz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği ve gündemden düşmeyerek tartışmalara neden olan Kanal İstanbul, yalnızca İstanbul’u değil, Kırklareli'ni de etkisi altına alacak. Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, konuya ilişkin konuştu.

Trakya Üniversitesi kırkpınar anı meydanı Haberi

Trakya Üniversitesi kırkpınar anı meydanı

Trakya Üniversitesi'nde yapılan Kırkpınar Anı Meydanı, törenle açıldı. 


Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, törende, Kırkpınar'la ilgili böyle bir meydan oluşturmanın en büyük görevlerinden biri olduğunu ve bunu yerine getirdiklerini söyledi.


Kırkpınar'la dünyaya, Türk medeniyet ve kültürünün de tanıtıldığını ifade eden Yörük, "Sporun diğer mesajlarını da buradan ileteceğiz. Dünyaya buradan barışı gönderiyoruz. Bu sanat çalışması için emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Candan Zülfikar da meydan peyzajının Kırkpınar'ın tarihçesi ve hikayelere dayandırılarak oluşturulduğunu belirtti. 


Zülfikar, meydanda Kırkpınar'da güreşen 40 yiğidi temsilen kırk parçadan oluşan blokların, Er Meydanı'nı temsilen yeşil alanın, Kırkpınar'ın doğduğu alanda bulunan incir ağacı altındaki pınarı temsilen de 40 fıskiyenin kullanıldığını vurguladı.


Konuşmaların ardından cazgırın açılış manisi ve güreş  havası çalan davul zurna...