10 / 05 / 2024

trampa akdi nasıl yapılır

trampa akdi nasıl yapılır

Trampa akdi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi, diğer taraftan aynı şekilde başka bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi taahhüt etmesi karşılığında borçlandığı bir sözleşmedir...

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı 2024! Trampa nedir? 

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı ödemeleri merak konusu oluyor. Peki gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? İşte tapu harcı 2024 detayları...

Tapu trampa harcı nasıl hesaplanır?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine trampa deniyor. Peki, tapu trampa harcı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Gayrimenkul takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Peki, gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Peki, trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?

Trampa nedir nasıl yapılır?

Tapuda trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, trampa nedir nasıl yapılır? Tapuda trampa için hangi belgeler gerekli?

Kamulaştırmada trampa nasıl yapılır?

Özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olan kamulaştırma esasları kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, kamulaştırmada trampa nasıl yapılır?

Ölünceye kadar bakma akdi nasıl sona erer?

Ölünceye kadar bakma akdi, bakım borçlusunun bakım alacaklısını ölünceye kadar bakıp gözetmeyi, bakım alacaklısının da malvarlığını devrettiği sözleşme oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi nasıl sona erer?

Ölünceye kadar bakma akdi nasıl bozulur?

Ölünceye kadar bakma akdi, bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi nasıl bozulur?

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır?

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır? 2015 trampa harcı ne kadar?

Takas nasıl gerçekleşir?

Tapu da bir gayrimenkulün diğer bir gayrimenkulle değişiminde takas işlemi yapılıyor. Peki, takas nasıl gerçekleşir? Trampa yapılırken hangi belgeler gerekebilir?

Gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Takas işlemi başka bir ifadeyle trampa olarak ifade ediliyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Sit alanlarında trampa nasıl olur?

Koruma altına alınmış, yerleşim yapılmasına izin verilmeyen, izinlerin ise belli kurallar dahilinde verildiği alanlara sit alanları deniyor. Peki, Sit alanlarında trampa nasıl olur?

Kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiler Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Kanunu'na göre ev sahibi haklı gerekçeleri olmadıkça kiracının tahliyesini isteyemiyor. Peki,kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?

trampa akdi nasıl yapılır Haberi

trampa akdi nasıl yapılır


Trampa ile satış sözleşmesi, unsurları ve hukuki nitelikleri itibariyle birbirlerine benziyor. Ancak bu iki çeşit sözleşme arasında birtakım farklar da bulunuyor. Bu farkları şöyle açıklamak daha doğru olacaktır:


Trampa akdi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi, diğer taraftan aynı şekilde başka bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi taahhüt etmesi karşılığında borçlandığı bir sözleşmedir.


Trampada malın karşılığı para değil, başka bir mal oluyor. Başka bir anlatımla trampa, malın malla değiştirilmesi anlamına geliyor. Bu hususta, trampa ile satım sözleşmesi arasındaki farkı ortaya çıkarıyor. Yani satım sözleşmesinde para vardır, trampada ise para yoktur.


Temlike konu olan her hak ve mal, trampanın da konusu oluyor. Trampa akdinde önemli olan husus, değerler arasındaki denkliğin sağlanmasıdır.


Trampadaki değerler arasındaki eşitsizlik, çoğu...