27 / 05 / 2024

Trampa işleminde gereken belgeler neler

Trampa işleminde gereken belgeler neler

Borçla Kanunu hükümlerine göre, iki, şahıs birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile takas edebiliyor. Peki, trampa işleminde gereken belgeler neler?

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Düşük faizli TL kredi için gereken şart...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutarak yüzde 50 seviyesinde bırakmasına rağmen tüketici, konut ve taşıt kredisinde faizler çok yüksek. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara TL krediye düşük koşullarda erişmek için formülü verdi.

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

TAB Gıda ne zaman işlem görecek? TAB Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı? TAB Gıda kaç lot verdi?

TAB Gıda'nın halka arz işlemine tam 5 milyon 185 bin 061 kişi katıldı ve böylelikle Borsa İstanbul'un yatırımcı rekoru tarihi bir başarıya tanıklık etti. Borsada gerçekleşen bu halka arz işleminde, milyonlarca yatırımcı, TAB Gıda'nın talep toplama süreci, işleme girişi ve diğer detaylarını merak edi

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

Erken emeklilik için gereken şartlar açıklandı! Bu şartlara uymayan emekli olamayacak

Emeklilik planlaması, birçok bireyin geleceğini maddi anlamda güvence altına almayı amaçladığı önemli bir süreçtir. Türkiye'de, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirlediği birtakım şartları taşıyanlar emekli olabilirler. İşte erken emeklilikte belirlenen o üç şart...

Son dakika! Emeklilik yaşı değişti! Detaylar peş peşe geldi! Hemen bakın!

Milyonlarca yurttaşı yakından ilgilendiren emeklilik düzenlemesi, emeklilik sistemine ilişkin köklü değişikliklerin habercisi oldu. En güncel bilgilere göre, Bağ-Kur ve SSK primleri arasındaki eşitsizliğe son verilerek, emeklilik için gereken prim ödeme süresi belirgin biçimde düşürülüyor.

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Asgari ücretlinin Samsung Galaxy S23 Ultra alması için ne kadar çalışması gerek? Samsung Galaxy S23 Ultra, lüks mü?

Türkiye'de asgari ücretle geçinen bir bireyin, Samsung Galaxy S23 Ultra'yı satın alabilmesi için aylarca çalışması gerekiyor. İşte amiral gemisi telefonun farklı versiyonlarını alabilmek için gereken süreler...

Gayrimenkullerini satışa çıkaracaklar, noterlerde sistem değişti! Bakın artık nasıl olacak!

Artık isteyenler, ev alım-satım gibi tapu işlemlerini, satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Bu işlemler için gereken tapu harcının hesaplanan miktarına ek olarak, belirlenen ek noterlik ücretini de ödemeleri gerekecek. Bu değişiklikle, tapu işlemlerinde yeni bir dön

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisinde yedek atama yapacak! İşte yedek atama için şartlar

Sağlık Bakanlığı'nın personel alımına ilişkin duyuru yayınlandı. Bu önemli ilanın ardından, yedek adayların atanmasına dair bir duyuru da gerçekleştirildi. İlgili başvuru için gereken belgelerin detayları ise duyuruda belirtildi.

Elde etmek istediğiniz işi almanın zamanı geldi! 45.000 kişiye 15.000 TL maaşla çalışma fırsatı sunuluyor!

İş bulma sürecinde olan pek çok kişi, internet üzerinde yayınlanan iş ilanlarını yakından takip ediyor. Ancak, kamu kurumlarına yapılan personel alımları için gereken şartlar konusunda yeterince bilgi sahibi olmayanlar da var. Bu nedenle, kamu alımlarında aranan şartlar nelerdir?

Bayram harçlığı almak isteyenlere başvuru açıklandı! İşte bayram harçlığı için başvuru yöntemi!

Ramazan Bayramı yaklaşırken, insanlar bayram harçlıklarını alabilecekleri kurumları araştırmaya başladı. Bayram harçlığı almak için gereken detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Trampa işleminde gereken belgeler neler Haberi

Trampa işleminde gereken belgeler neler

Trampa işleminde gereken belgeler neler?

Borçlar Kanunu'nun 118'inci maddesine gereğince, iki, şahıs birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile takas edebiliyor. 


Trampa işlemi için bazı şartlar söz konusu oluyor. Bu şartlar arasında, karşılıklı borçluluk,borçlarda özdeşlik ve borçların ifasının istenebilir olması yer alıyor.


Tapu takas tescil işlemleri, Tapu Müdürlükleri'nde gerçekleştiriliyor. Tapu takas işlemlerinin geçerlilik kazanabilmesi için takas  yapılacak malların tapu veya ruhsatları gerekiyor. Daha sonra ise fotoğraflı kimlikler isteniyor.


İstenilen belgelerin temin edilmesi durumunda, tapu müdürlüklerinde tescil işlemleri gerçekleşmiş oluyor. Trampa işlemleri hakkındaki usullere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. 


Trampa yapılırken hangi belgeler gerekebilir?

1. Trampası yapılacak mala ait tapu senetleri,


2. Trampa yapılacak malın sahipleri ya da yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopileri,


3. Trampa yapanların vesikalık fotoğrafları,


4. Trampa yapılan malın ilgili belediyeden alınan...