10 / 05 / 2024

trampanın konusu

trampanın konusu

Trampa akdi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi, diğer taraftan aynı şekilde başka bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi taahhüt etmesi karşılığında borçlandığı bir sözleşmedir...

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

Almanya’nın en ünlü gazetesinden müthiş ‘Türkiye’ iddiası!

Türkiye’de özellikle üretim ve ihracat alanında yaşanan gelişmeler Almanya’da günün konusu oldu. Almanya’nın en ünlü gazetesi Die Walt bugünkü sayısında Türkiye hakkında müthiş bir iddiada bulundu.

Emeklilikte eksik günlere çare bulundu! Emekli olmak için eksik günler nasıl tamamlanır?

Türkiye’de emeklilik şartları insanların en çok merak ettiği konulardan biriyken eksik gün konusu ise tam bir muamma. Peki, emeklilikte eksik günler için ne yapmak gerekiyor? Emeklilikte eksik günler çalışmadan nasıl tamamlanır? Tüm detaylar haberimizde…

İnşaatta gelecek 30 yılın konusu: Dijitalleşme ve yeşil dönüşüm!

ODE Yalıtım ve DÜNYA Gazetesi’nin desteği, Türkiye İMSAD, İNDER, TürkMMMB ve İVKAD’ın katkıları ile gerçekleştirilen ilk etkinlik, “İnşaat Sektöründe Yeni Dinamikler” ana temasıyla düzenlendi. ‘Sektör Buluşmaları’nın ilk etkinliğinde inşaat sektörü değerlendirildi.

Çiçek Adası'nın hissedarı: Hülya Avşar'la görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değil!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Çiçek Adası'nın hissedarları arasında yer alan  Şerif Ali Hatırlı, sanatçı Hülya Avşar'ın adayı satın aldığı iddiasını yalanladı: "Kendisiyle görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değildir." dedi.

Yanan ormanların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarını incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." diye konuştu.

İzmir'de kentsel dönüşüm 60 yılın en önemli konusu!

CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, Bornova'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Karlıdağ, '' Kentsel dönüşüm önümüzdeki 60 yılın en önemli konusu olacaktır'' diye konuştu.

Amazon’un HQ2 projesinden çıkan 5 kritik sonuç!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden’in kaleme aldığı bu haftaki Gayrimenkul Notlarının konusu Amazon’un HQ2 Projesi...

Metrocity AVM'de sular durulmuyor!

Metrocity açıldığı 2003’ten beri ortaklar arası ve aile içi kavgalarla gündemde. Ortaklar arasında yeni kavganın konusu ortaklardan Seda Gengörü’nün şirketten aldığı belirtilen 60 milyon TL paranın silinmesi talep ediliyordu. Genel Kurul toplandı. Borcun silinmesi reddedildi!

ODTÜ'de dönem proje konusu kentsel dönüşüm oldu!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin dönem proje konusu Adana oldu. ODTÜ Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencilerinin jüri çalışması 7-8 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara'da ODTÜ Mimarlık Kampüsünde yapıldı.

PROSteel 2016 Çelik Yapı Tasarımı Yarışması’nın başvuruları başlıyor!

Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann tarafından düzenlenen PROSteel 2016 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması’na başvurular başlıyor. Yarışmanın konusu “Semt Pazar Yeri” tasarımı olarak belirlendi.

İntifa hakkı kaç kişiye verilir?

İntifa hakkı, sahibine hakkın konusu olan "şey" üzerinde tamamıyla istifade hakkı tanıyor. Gayrimenkul sahibi; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devrediyor. Peki, intifa hakkı kaç kişiye verilir?

Kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır?

Kooperatifler genel ve olağanüstü kurul toplantıları yapabiliyor. Toplantının konusu toplantı çağrı ve ilanında belirtiliyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır? Kimler oy kullanamaz?

trampanın konusu Haberi

trampanın konusu


Trampa ile satış sözleşmesi, unsurları ve hukuki nitelikleri itibariyle birbirlerine benziyor. Ancak bu iki çeşit sözleşme arasında birtakım farklar da bulunuyor. Bu farkları şöyle açıklamak daha doğru olacaktır:


Trampa akdi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi, diğer taraftan aynı şekilde başka bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi taahhüt etmesi karşılığında borçlandığı bir sözleşmedir.


Trampada malın karşılığı para değil, başka bir mal oluyor. Başka bir anlatımla trampa, malın malla değiştirilmesi anlamına geliyor. Bu hususta, trampa ile satım sözleşmesi arasındaki farkı ortaya çıkarıyor. Yani satım sözleşmesinde para vardır, trampada ise para yoktur.


Temlike konu olan her hak ve mal, trampanın da konusu oluyor. Trampa akdinde önemli olan husus, değerler arasındaki denkliğin sağlanmasıdır.


Trampadaki değerler arasındaki eşitsizlik, çoğu...