16 / 05 / 2024

trampası yapılacak taşınmazlar

trampası yapılacak taşınmazlar

Trampa anlamı nedir?: Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor...

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

İŞKUR açıkladı! Zabıta memuru, itfaiye eri alımı yapılacak...

Geçtiğimiz aylarda belediyeler tarafından yapılan duyurular kapsamında, belediye başkanlıklarının değişik kadrolarda personel alımlarına devam ettiğini kaydedilmiştir. Bu kapsamda, yapılacak alımların ikamet şartı aranmaksızın zabıta memuru, itfaiye eri gibi pozisyonlar için yapıldığı bildirildi. İş

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Ev, arsa gibi taşınmazların satış işlemleri artık Noter kanalıyla yapılacak ve çok daha hızlı tamamlanacak. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlıyor.

Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, depremden etkilenenler için yapılacak hane başı destek ödemelerini peş peşe açıkladı. Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Son dakika! Zabıta ve itfaiye eri personel alımı yapılacak! KPSS puanı 55 ve üstü olan herkes başvurabilecek!

Tefenni Belediye Başkanlığı tarafından atanmak üzere zabıta ve itfaiye eri alımı yapılacağı açıklandı. Açıklanan ilana göre 9’uncu ve 11’inci derecelere alım yapılacak.

TOKİ 25 Ekim temel atma töreni saat kaçta yapılacak? TOKİ temel atma töreni hangi illerde olacak?

TOKİ, 25 Ekim’de atılacak olan temel atma töreni gündemden düşmüyor. Peki TOKİ 25 Ekim temel atma töreni saat kaçta yapılacak? TOKİ temel atma töreni hangi illerde olacak? İşte detaylar!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yangında evlerini kaybedenlere kira ve taşınma yardımı yapılacak!

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen yangınlar nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlara kira ve taşınma yardımı yapılacak. 

Taşeron ve kamu işçileri dikkat! Ne kadar zam yapılacak?

Taşeron ve kamu işçilerini yakından ilgilendiren ve büyük bir merakla beklenen maaş zammı için görüşmeler başlıyor. 2021-2022 yıllarında yapılacak olan zammın belirleneceği görüşmeler öncesi hazırlıklar tamamlandı...

Milas’ta emlak danışmanlığı yetki belgesi için sınavlar 3 Şubat'ta yapılacak!

Milas'ta emlak danışmanlarına getirilen yetki belgesi zorunluluğu için sınavlar 03-04-05 Şubat tarihinde Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından yapılacak.

trampası yapılacak taşınmazlar Haberi

trampası yapılacak taşınmazlar


Trampa anlamı nedir?


Bir malın başka bir malla değiştirilmesi yani takas edilmesi işlemi trampa anlamı nedir? sorusuna verilen bir cevaptır. Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz mal başka bir malla değiştirilecekse aradaki değer farkı eşitliği sağlamak için para ödenerek kapatılabiliyor. 


Trampa anlamı nedir? sorusunun yanıtını verirken değiştirilecek mallar arasında değer farkları olabileceğine değindik. Bu değerleri eşitlemek için Tapu Sicil Müdürlüğü'nün herhangi bir yetkisi bulunmuyor. Ayrıca değer eşitsizliğinden dolayı sözleşmeyi yapmama durumu da yoktur. 


Trampa işlemi yani malların değiş tokuşu farklı illerde bulunan taşınır veya taşınmazlar için de geçerli olabiliyor. Herhangi bir şehirdeki mal başka bir şehirdeki mal ile değiştirilebiliyor....