07 / 05 / 2024

tse Yeşil Havalimanı denetimi

tse Yeşil Havalimanı denetimi

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'deki havalimanlarının ve bu havalimanlarında faaliyet gösteren işletmelerin "Yeşil Kuruluş-Yeşil Havalimanı" olmaları için işbirliği yapacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan olması bu ilçeleri uçuracak!

Atatürk Havalimanı’nın Central Park’ı 3’e, Hyde Park’ı 8’e katlayabilecek ölçüde yeşil alana dönüşmesi potansiyeli, Bakırköy başta olmak üzere en çok havaalanına 5 kilometre mesafedeki 5 ilçedeki konut değerlerini pozitif yönde etkileyecek.

İstanbul Yeni Havalimanı 'yeşil' olacak!

23. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda sunum yapan Ülkü Özeren ," Yeni havalimanının 'Yeşil Havalimanı Sertifikası'na sahip olması amacıyla tüm 3. parti firmalara 'Yeşil Kuruluş' olma zorunluluğu sözleşmeyle getirildi." dedi...

Yeşil Havalimanı için 4 mühendis görevlendirildi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 çevre mühendisi, havalimanlarında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Yeşil Havalimanı Projesi'nin takibini yapacak.

Yeşil Kuruluş belgeli havalimanı sayısı 41 oldu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan 5 havalimanına daha "Yeşil Kuruluş" belgesi verildi. Böylece söz konusu belgeye sahip havalimanı sayısı 41'e yükseldi.

Yeşil etiketi olmayan binaya ruhsat yok!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti.

Ümraniye Belediye Binası Güvenli Yeşil Bina mı olacak?

Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından “Güvenli Yeşil Bina’’ sertifikası kapsamında belgelendirme çalışmaları için incelemeye alındı.

Kayseri'de güvenli yeşil bina projesi tanıtıldı!

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Kayseri İl Koordinatörlüğü, Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan TSE Yapı Malzemeleri Sektör Müdürü Osman Özdemir,”Güvenli Yeşil Bina Projesiyle, güvenli yapılar ortaya çıkacak” dedi.

Atatürk Havalimanı yeşil alan mı olacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Atatürk Havalimanı özel inişler için tanzim edilebilir. Geri kalan alan yeşil alana dönüştürülebilir diye bir düşüncemiz var. Ama bunlar istişare edilebilir” dedi

Gaziantep'te Güvenli-Yeşil Bina Bilgilendirme Toplantısı yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Standartlar Enstitüsü ( TSE ) Güneydoğu Koordinatörlüğü işbirliğiyle, "Güvenli-Yeşil Bina Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi. TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Hakan Yıldırım toplantıda konuşma yaptı...

Atatürk Havalimanı yeşil alan olsun! Nasıl olacak?

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Atatürk Havalimanı için gündem yaratacak öneri geldi; Herkes 10 lira verse, İstanbullu, burayı yeşil alan ilan edilmek üzere devletten satın alsa...

Türkiye'nin ilk TSE Güvenli Yeşil Bina Belgelendirmesi yapıldı!

FSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ilk defa birçok kurum ve kuruluşun katıldığı TSE Güvenli Yeşil Bina Belgelendirmesi toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Binada yapıldı.

Güvenli-Yeşil Bina Bilgilendirme Toplantısı 14 Kasım'da Gaziantep'te yapılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Standartlar (TSE) Enstitüsü Güneydoğu Koordinatörlüğü işbirliğiyle, “Güvenli- Yeşil Bina Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenecek. Toplantı 14 Kasım tarihinde saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

tse Yeşil Havalimanı denetimi Haberi

tse Yeşil Havalimanı denetimi


TSE ile SHGM, Türkiye'deki havalimanları ve buralardaki işletmelerin "Yeşil Kuruluş-Yeşil Havalimanı" olmaları için işbirliği yapacak


TSE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TSE SHGM ile imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde, "Yeşil Havalimanı Belgesi" almak isteyen havacılık işletmelerinin denetimini yapacak.


Yeşil Havalimanı Belgesini almaya hak kazanmak için havalimanında hizmet veren tüm işletmelerin TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemini kurması, Sera Gazı Envanter Raporunu TS ISO 14064-3 Standardına göre doğrulatması, SHGM ve TSE'nin ortaklaşa belirlediği sektörel kriterlerle sera gazı kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor.


TSE, 15 Şubat'ta başladığı bu proje için Türkiye'deki havalimanlarında faaliyet gösteren işletmelerin talep etmesi halinde tetkikleri gerçekleştirecek. Havacılık işletmelerinin süreci başarıyla tamamlaması halinde SHGM tarafından verilecek onay sonrası, havalimanı işletmeleri yeşil kuruluş belgesi almaya hak kazanacak. Bir havalimanındaki tüm işletmelerin "yeşil kuruluş" belgesi...