18 / 05 / 2024

TTİP anlaşması türkiye

TTİP anlaşması türkiye

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, Gümrük Birliği ve ABD ile AB arasında sürdürülen TTİP görüşmelerine ilişkin Türkiye'nin TTİP anlaşmasının içinde yer almaması halinde Gümrük Birliği anlaşmasının sürdürülemez hale geleceğini ifade etti.

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

iPhone 14'ü tanıtan Apple'dan şoke eden Türkiye kararı 

Apple iPhone 14'ü sükseli bir şekilde tanıttı ancak aynı zamanda Türkiye'deki müşterilerine de kötü bir haber verdi. Apple birçok kişinin severek kullandığı ve daha uygun fiyatları bazı modellerinin ülkemizde satışını durdurdu.

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ve Ukrayna savunma alanında ortaklık anlaşması imzaladı!

Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom bünyesindeki gaz türbini üretim şirketi Zorya-Mashproekt ortaklık anlaşması imzaladı.

Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının sonlandırılmasını istedi!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Başkanı Oliver Varhelyi'ye yazdığı mektupta Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını sonlandırmanın değerlendirilmesini talep etti.

Reuters: Dolar/TL kurunun 8'e yaklaşması Türkiye ekonomisinde üç alanda baskıyı artırıyor!

Reuters haber ajansı, Dolar/TL kurunun son zamanlarda hızlı yükselmesinin Türk ekonomisinde üç alanda baskıyı artırdığını yazdı. Ajans baskı alanlarını özel sektörün döviz borcu, enflasyon ve Türkiye'nin düşük petrol fiyatlarından yararlanamaması olarak sıraladı.

Ukrayna ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerine yeniden başladı!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin tekrar başladığını bildirdi.

Türkiye ile Venezuella Arasındaki Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması' onaylandı!

Türkiye ile Bolivarcı Venezuella Cumhuriyeti arasında 17 Mayıs 2018'de imzalanan Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması'nın her iki ülkedeki onay süreci tamamlandı.

Katar ve Türkiye arasında 'kentsel dönüşüm' anlaşması!

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. Buna göre iki ülke ortaklaşa kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

Montrö Anlaşması’nın uygulaması Türkiye’de bakan yemiştir!

Gazeteci Güneri Civaoğlu, "Montrö Anlaşması’nın uygulaması Türkiye’de bakan yemiştir. Hem de Numan Menemencioğlu gibi Dışişleri’nin kurumsallaşmasında en büyük katkıyı sağlayan bir efsane bakanını." diyor ve anlatıyor...

TTİP anlaşması türkiye Haberi

TTİP anlaşması türkiye

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin Transatlantik Serbest Ticaret Anlaşmasının (TTİP) içinde yer almaması halinde  Gümrük Birliği anlaşmasının sürdürülemez hale geleceğini belirterek, "Bir yolunu bularakTTİP anlaşmasında olacağız. Farklı birkaç formül üzerinde çalışıyoruz" dedi.


Zeybekci, Gümrük Birliği ve ABD ile AB arasında sürdürülen TTİP görüşmelerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


AB hedefinin 50 yıllık stratejik bir hedef olduğunu ifade eden Zeybekci, "AB'ye tam üyelik sürecinde en önemli mesele, şartların yerine getirilerek sürecin tamamlanmasıdır. Tam üyelik sonrasında bir detay haline geliyor" diye konuştu. 


Türkiye'nin, AB ile 4-5 yılda tam üyelik beklentisiyle Gümrük Birliği anlaşmasını imzaladığını anımsatan Zeybekci, "Türkiye Gümrük Birliği'nin hiçbir karar ve istişare mekanizmasında yer almıyor. AB karar alıyor ve Türkiye yüzde yüz itaat ediyor. Bu kabul edilemez. Ancak bunu sıhhatli değerlendirmek için o...