18 / 05 / 2024

tübitak bilim merkezi inşaatı

tübitak bilim merkezi inşaatı

TÜBİTAK, belediyelerle işbirliği yaparak 81 ilde bilim merkezi açacak. TÜBİTAK desteğiyle başlatılan çalışmalar kapsamında 8. bilim merkezinin Gaziantep’e kurulması için ön protokol imzalandı

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.

Servet GYO Çelik Tüzün İş Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerden Çelik Tüzün İş Merkezi'ne ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Türkiye Ticaret Merkezi Şikago'da açıldı! 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ABD'de kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi’nin açılışı bugün yapıldı.

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Trabzon’a planetaryum ve bilim merkezi yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon yatırımla planetaryum ve bilim merkezi yapımı için çalışmalara başladı. 

Aksaray Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından Gençlik ve Bilim Merkezi incelendi. Aksaray Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi, açılış için gün sayıyor.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Huawei, 1 milyar sterlinlik yatırımla İngiltere’yi optoelektronik merkezi yapacak!

Huawei İngiltere Basın ve Halkla İlişkiler Departmanı Müdürü Harrison, “Cambridge Bilim Parkı”nda kuracağımız Ar-Ge merkezi, İngiltere’nin optoelektronik alanında küresel araştırmaların merkezi haline gelmesini hızlandıracak” diye konuştu.  

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Aura Design imzalı Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamam!

Ankara kentsel tasarım projesinin merkezinde bulunan Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamamlandı. Söğütözü İş Merkezi’nin tasarımı ise Aura Design Studio’ya ait…

Dubai'deki Türkiye Ticaret Merkezi Şubat sonunda açılacak!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) de desteğiyle Dubai'de yeni bir ticaret merkezi açmaya hazırlanıyor.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan "TÜBİTAK, Kanal İstanbul'a karşı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

tübitak bilim merkezi inşaatı Haberi

tübitak bilim merkezi inşaatı

TÜBİTAK 4003 Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı kapsamında yapılacak olan Gaziantep Bilim Merkezi projesinin ön protokolü imzası TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey arasında gerçekleşti.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) kararı doğrultusunda TÜBİTAK tarafından büyükşehirlerden başlanarak 81 ile dünya standartlarında bilim merkezleri açılacak. 1 milyar liralık dev bütçe ile gerçekleştirilecek proje kapsamında Ankara, Kayseri, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve Konya’da çalışmalar başlatıldı. Sekizinci bilim merkezi ise Gaziantep’e kurulacak.

“Desteği için TÜBİTAK’a teşekkür ediyorum”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, Belediye olarak 2007 yılında bilim merkezi yapma girişiminde bulunduklarını anlattı. Çalışmaları amatör bir ekiple başlattıklarını söyleyen Başkan Güzelbey, imzaladıkları protokol ile TÜBİTAK’ın bilimsel desteğini aldıklarını ifade ederek, “Bugüne kadar yaptıklarımız tamamen amatördü....