02 / 05 / 2024

tüdef uyarı

tüdef uyarı

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk vurguncularının son tuzağı aidat oldu. Yılda bir hafta kullandıkları daireler için bin TL'den fazla aidat ödeyen tüketicilerin mağduriyeti büyüyor.

'Enerjisini boşaltmadı' diyen Prof. Dr. Okan Tüysüz'den 24 il için deprem uyarısı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, 24 il için deprem uyarısı yaptı. İşte Okan Tüysüz'ün o açıklamaları...

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Depremzedelere son dakika uyarısı: Zemin etüt raporu alırken sakın bunu yapmayın! 

Jeofizik Mühendisleri Odası Antep Bölge Temsilcisi Burhan Canpolat, Gaziantep'teki depremzede vatandaşalra son dakika uyarısında bulundu. İşte zemin etüt raporu ile ilgili dikkat edilmesi gereken o detay....

Ticaret Bakanlığından tüketicilere kritik uyarı: Efsane Kasım indirimlerine dikkat edilmeli!

Ticaret Bakanlığı, özellikle Kasım ayı ile beraber yoğun bir şekilde internet ve mobil uygulama üzerinden yapılan indirim kampanyalarında tüketicilerin mağdur olmaması için uyarılarda bulundu. 

Tüm çalışanlara son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayan tam 25 bin TL zarar edecek!

Tüm çalışanlara bir son dakika uyarısı geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bunu yapmayan tam tamına 25 bin TL zarar edecek... Acil bakın...

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Ticaret Bakanlığı'ndan 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı!

Ticaret Bakanlığı 2. el araç satış ilanlarında sıfır atarak tüketiciyi aldatanlara uyarı yaparak, gerçeklik taşımayan nitelikteki ilanları verenler hakkında idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

KKM'de çok önemli uyarı: Kur korumalı mevduat saatli bombaya dönüştü, her an patlayabilir!

Merkez Bankası eski baş ekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kur korumalı mevduatın (KKM) saadet zincirine dönüştüğünü belirterek, “Sistem patlamaması için sürekli taviz verilmesi gereken bombaya dönüştü. Temmuz sonrası sıkıntı olacak” uyarısını yaptı.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Tüketici Konfederasyonu’ndan önemli uyarı: Araç kiralarken sahte senet tuzağına düşmeyin!

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kala tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler şimdiden otomobil kiralamak için araştırma yapmaya başladı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu ise araç kiralarken dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

Yeni iflaslar yolda uyarısı! Banka iflasları Türkiye’ye de yayılır mı?

ABD’de başlayan ve Avrupa’ya da yayılan banka iflasları konusunda tanınmış CEO’dan uyarı geldi. Peki Türkiye’de de banka iflasları yaşanabilir mi? Ekonomi uzmanları çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

tüdef uyarı Haberi

tüdef uyarı

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk dolandırıcılığında sınır tanınmıyor. Çeşitli hile ve oyunlarla tüketicinin gözünü boyayarak satış yapılan devre mülklerde taksitten kurtulan tüketici, bu kez aidat tuzağıyla karşı karşıya bırakılıyor. Yılda bir hafta kalacak tatilciden yıllık 400 TL'den başlayıp bin liraya kadar uzanan aidat ücretleri alınıyor. Bir daireyi 24 kişiye satan uyanıklar, yılda daire başına 9 bin 600 TL'lik aidat geliri elde ediyor. Bir apartmanda 10 daire olduğu düşünüldüğünde bu para 90 bin TL'yi geçiyor. Bu yolla ciddi bir gelir elde eden devre mülk vurguncuları, topladıkları parayla ne yaptıklarına dair bilgi, belge ve faturayı da tüketiciye vermiyor. 


KÜÇÜK PUNTOLARLA YAZILIYOR 


Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkan Yardımcısı Ruhi Orhan, devre mülk alanında çok şikâyet aldıklarını söyledi. Orhan, "Devre mülk satışı bile...