06 / 05 / 2024

tüik 2015 yılının ağustos ayına ilişkin işgücü istatistikleri

tüik 2015 yılının ağustos ayına ilişkin işgücü istatistikleri

2015 yılının Ağustos ayında tarım sektöründe çalışan sayısı 202 bin, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 636 bin arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 22,2'si tarım, yüzde 19,3'ü sanayi, yüzde 7,5'i inşaat, yüzde 51'i ise hizmetler sektöründe yer aldı.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

TÜİK bu yıl hangi tarım ürünlerinde artış bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılına yönelik Bitkisel Üretim ilk tahminini açıkladı. TÜİK, 2023’te meyveler, içecek ve baharat bitkilerinin üretiminde yüzde 0,3 oranında, sebzelerde yüzde 1,9 oranında, tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde ise yüzde 4,8 artış öngörüyor.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

Türksat Kablonet’ten yılın internet kampanyası! 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internetiniz olsun

Türksat Kablonet, yılın son tarifsiz internet kampanyasını duyurdu. Sizde 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internete sahip olabilirsiniz. İşte detaylar…

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe'ye yılın tasarımı ödülü! İşte arabanın 9 Haziran fiyat listesi

BMW'nin baştan aşağıya yenilenen dört kapılı coupe modeli Yeni BMW 420i Gran Coupe, "Türkiye’de Yılın Otomobili" yarışmasında bu yıl ikinci defa verilen "Yılın Tasarımı" ödülünü kazandı. İşte BMW 420i Gran Coupe'nin özellikleri ve fiyat listesi...

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 için adaylar belli oldu! 36 model listede...

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 organizasyonu bu yıl yedinci kez düzenlenecek. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından gerçekleştirilecek organizasyon için 36 model aday gösterildi...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 6 yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları aralıkta yıllık yüzde 7,3 artışla son 6 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Yılın en başarılı konut sektörü temsilcileri!

Fortune Türkiye'nin "Yılın İş insanları” 2020 listesi konut sektöründe isimler yer aldı. İşte ekonomiye katma değer yaratan ve başarılı işlere imza atan konut sektörü temsilcileri...

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkilerine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüme gösterdi.

tüik 2015 yılının ağustos ayına ilişkin işgücü istatistikleri Haberi

tüik 2015 yılının ağustos ayına ilişkin işgücü istatistikleri

Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre 837 bin kişi artarak 27 milyon 150 bin, istihdam oranı ise 0,7 puanlık yükselişle yüzde 46,8 oldu. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılının ağustos ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı.


Buna göre, istihdam edilenlerin sayısı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre 837 bin kişi artarak 27 milyon 150 bin, istihdam oranı ise 0,7 puanlık artışla yüzde 46,8 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,3, kadınlarda ise yüzde 27,9 olarak hesaplandı.


Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 202 bin, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 636 bin arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 22,2'si tarım, yüzde 19,3'ü sanayi, yüzde 7,5'i inşaat, yüzde 51'i ise hizmetler sektöründe yer aldı.


Hizmet sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 1 yıllık dönemde 0,6, tarım...