12 / 05 / 2024

tüik gayrisafi yurt içi hasıla sonuçları 2019

tüik gayrisafi yurt içi hasıla sonuçları 2019

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve geçen yıla ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını değerlendirdi. Nazmi Durbakayım 1,5 yıldır bekleyen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabilir dedi..

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentleri belli oldu...

Türkiye'nin en zengin ve en yoksul illeri açıklandı. Buna göre, il düzeyinde yapılan hesaplamalar kapsamında, Kocaeli, 302 bin 772 lira ile 2022'de kişi başına gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) ilk sırada bulunuyor. Son sırada da 54 bin 272 lira ile Van yerini aldı. İşte haberin detayları...

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.

TÜİK açıkladı! Yerli turist ulaşıma 22,3 milyar lira harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak-mart dönemine dair "Hane Halkı Yurt İçi Turizm Araştırması" sonuçlarını duyurdu. Söz konusu verilere göre, seyahat harcamaları yüzde 82,8 yükselerek 22 milyar 271 milyon TL'yi aştı.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye ekonomisi hız kesmiyor! Üst üste 9 çeyrek büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) yönelik gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçları açıklandı. Türkiye Ekonomisi üst üste 9 çeyrektir büyüme kaydetti. İşte ayrıntılar..

Rakamlar açıklandı! Türkiye, 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetti!

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) rakamlarını açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış gösterdi. İşte haberin devamı..

Türkiye’de satın alma gücü umutları yeşertiyor! Avrupa Birliği’nin yüzde 36 altında kaldık

Türkiye'nin, Satınalma Gücü Paritesi verilerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla endeks değeri, geçen sene için 64 olarak tespit edildi. Bu şekilde Türkiye, ortalaması 100 olan 27 Avrupa Birliği ülkesinin % 36 altında kaldı.

Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 157 daha fazla ödüyoruz! TÜİK tarımda enflasyonu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu tarımda enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tarımda yıllık enflasyon yüzde 157 oldu, aylık enflasyon ise yüzde 5 arttı.

Milyonlarca işsize müjde TÜİK’ten geldi! Mülakatsız memur ya da işçi olabilirsiniz! Çok az zaman kaldı

Milyonlarca işsize TÜİK’ten müjde geldi. En az lise mezunu olarak, koruma ve güvenlik görevlisi ya da destek personeli olabilirsiniz. İşte detaylar…

Akfen GYO, Türkiye otellerinde en yüksek Haziran ayı kira gelirine ulaştı! 

Akfen GYO, Türkiye otellerinde en yüksek Haziran ayı kira gelirine ulaştı. Şirket, hem yurt içi hem yurt dışı otellerine ilişkin açıklama yaptı. İşte Akfen GYO'nun o açıklaması...

Türkiye’ye 55 milyar dolar nereden gelecek? Büyük iddiayla ilgili ekonomist Murat Muratoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

Sözcü Gazetesi yazarı ünlü ekonomist Murat Muratoğlu son yazısında Türkiye’ye yurt dışından 55 milyar dolar geleceği iddiasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

tüik gayrisafi yurt içi hasıla sonuçları 2019 Haberi

tüik gayrisafi yurt içi hasıla sonuçları 2019

TÜİK'in açıklanan büyüme rakamlarını değerlendiren İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, rakamların inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını gösterdiğine dikkat çekerek, son 1,5 yıldır bekletilen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; inşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldığını belirten Durbakayım, 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamlarının, inşaat sektörünün gelecek dönemler için hazırlandığını belirtti.

Durbakayım, son 1,5 yıldır bekletilen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabileceğini dile getirerek, şu açıklamalarda bulundu:

"Geçen yıl yaşanan ekonomik gelişmeler ve sektörde yapılan düzenlemeler, inşaat firmalarının yeniden yapılanmasına neden oldu. Bu yapılanma sürecinde yeni projelerini geçici olarak rafa kaldıran sektör, yapısal revizyonları gerçekleştirildi. Bunun doğal sonucu olarak önceki yıllarda hızlıca başlatılan projeler, 2019'da daha...