04 / 08 / 2024

tüik katı yakıt istatistikleri

tüik katı yakıt istatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin " katı yakıtlar " istatistiklerini açıkladı. Katı yakıtlarda bu yılın haziran ayında en fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti.

İş Bankası'ndan büyük kıyak! Market alışverişinizi yapmadan tek tıkla katılın!

İş Bankası'ndan hızlı fırsat geldi. Market alışverişine tek tıkla katılın ve büyük avantajları yakalayın!.. İşte ayrıntılar...Hemen bakın...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılıyor! İlk yakıt getirildi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni bugün gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Vilademir Putin uzaktan canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı

Uluslararası emlak şirketi açıkladı: Türkiye tam 7 kat fark attı!

Konut fiyatlarında en büyük artış Türkiye'de kaydedildi. Türkiye en yakın rakibine 7 kat fark atarak listenin başında yer aldı. İşte detaylar…

Aylık 250 bin tonluk dizel yakıt için imzalar atıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ulusal petrol şirketi ADNOC ile Alman petrol şirketi Wilhelm Hoyer GmbH & Co. KG (Hoyer) 2023 süresince aylık 250 bin tonluk dizel yakıt tedariki konusunda anlaşma sağladı.

Binalarda yakıt ödemeleri nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda kat maliklerinin yakıt ödemelerini kaleme aldı.

Çorum Şeker Fabrikası'nı Safi Katı Yakıt aldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Çorum Şeker Fabrikası'nın ihalesi gerçekleşti. Çorum Şeker Fabrikası'nı Safi Katı Yakıt aldı..

ERA, Türkiye’nin ilk ve tek online franchise fuarına katıldı!

Bu yıl ilki düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek online franchise fuarına ERA Gayrimenkul Türkiye de katıldı. 21-22 Ocak tarihlerinde gerçekleşen fuara birçok sektörden 30’a yakın marka ürünleriyle yer aldı.

Antalya Büyükşehir'in yatırım bütçesi iki katına çıkacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, başarılı finans yönetimi ile Antalya’da yatırım rekoru kırdıklarını belirterek, bu yıl 1 milyar liraya yakın olan yatırım bütçesini 2017’de iki katına çıkaracaklarını söyledi.

İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği'nin halk toplantısı 8 Eylül'de!

8 Eylül günü İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından yapılması planlanan “İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği ve Hidrant Hatları” projesi için halkın katılımı ile toplantı düzenlenecek.

Hilti Türkiye, Yangın ve Güvenlik Sempozyumu'na katıldı!

Hilti’nin Türkiye operasyonu Hilti Türkiye, pasif yangın durdurucu ürünleriyle TÜYAK 2015 Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’ne katıldı. Hilti, Ar-Ge harikası pasif yangın durdurucu ürünlerini tanıttı ve sergiledi.

Bursa Orhangazi Hamam Sosyal Tesisleri açılıyor!

Bursa’nın Orhangazi Belediyesi tarafından yapılan Hamam Sosyal Tesisleri bayramda açılıyor. Hamamda katı yakıt kullanılmasından dolayı oluşan çevre kirliliği ve duman meselesi ortadan kaldırıldı.

Etiyopya 12. Uluslararası Yapı Fuarı'nda 45 Türk firma katıldı!

Etiyopya 12. Uluslararası Yapı Fuarı, başkent Addis Ababa'da başladı. İnşaat, yapı ve mimarlık alanlarında Çin, Hindistan, İtalya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden 200 kadar firmanın katıldığı fuara. Türk şirketleri çıkarma yaptı.

Emlak Vergisi ödemelerinde 'ihtirazi kayıt' önerisi!

Emlak vergisindeki yüksek artıştan rahatsız olan vatandaşlar tüketici derneklerine şikâyet yağdırdı. Bazı vatandaşlar, evlerinin yakınına AVM yapıldı diye 8 kat fazla vergi ödediklerini kaydetti.

tüik katı yakıt istatistikleri Haberi

tüik katı yakıt istatistikleri


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin "katı yakıtlar" istatistiklerini açıkladı.  


Katı yakıtların haziran ayı toplam satılabilir üretim miktarları, taş kömüründe 162 bin 198 ton, linyitte 6 milyon 228 bin 620 ton ve taş kömürü kokunda 374 bin 726 ton oldu. Söz konusu ayda 5 milyon 334 bin 856 ton linyit, 2 milyon 226 bin 471 ton taş kömürü ve 456 bin 418 ton taş kömürü koku teslimatı yapıldı. 


En düşük teslimatları karşılama oranı taş kömüründe


Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı yüzde 7,3 ile en düşük taş kömüründe gerçekleşirken, bu oran linyitte yüzde 116,8, taş kömürü kokunda yüzde 82,1 oldu. 


Taş kömürü teslimatının yüzde 46,6'sı termik santrallere, yüzde 22,3'ü kok tesislerine, yüzde 7,7'si demir-çelik haricindeki sanayiye; linyit teslimatının yüzde 92,6'sı termik...