02 / 10 / 2024

tüik konut piyasası istatistikleri

tüik konut piyasası istatistikleri

TÜİK Haziran ayı konut satış İstatistikleri ile ilgili açıklama yapan Barış Dumankaya şunları söyledi: ".Bugün Türkiye ve Türk inşaat sektörü, yabancı yatırımın en çok görüldüğü sektör konumunda" dedi.

Asgari ücretteki yüzde 28’lik artış konut piyasasına nasıl yansıyacak? 

Asgari ücret zammı milyonlarca kişi tarafından merakla beklenirken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da asgari ücretteki yüzde 28’lik artışın konut piyasasına yansımasının yüzde 40 olacağını söyledi.

Konut piyasası 2025'ten umutlu! Ucuz kredili günler geri gelecek!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği’nin sekizinci kuruluş yılı etkinliğinde konuşan Serdar Akdoğan, konut piyasasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Satılık ve kiralık konut piyasası mercek altında! Konut satışları artıyor, kiralar düşüyor!

sahibinden.com’un, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık ve satılık konut piyasasını mercek altına aldı.

Bir Bakışta Konut Piyasası Raporu açıklandı: İlk 6 ayda ipotekli konut satışları tarihinin en düşük seviyesine düştü!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Bir Bakışta Konut Piyasası Birinci Yarıyıl” başlıklı raporunda ilk altı ayda ipotekli konut satışlarının tarihinin en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı. İşte son dakika konut sektörü verileri...

Azalan gelir ve küçülen aileler geleceğin konut piyasasını şekillendiriyor!

Profesör Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında TÜİK istatistikleri'ni kaleme aldı. işte Profesör Dr. Ali Hepşen'in 'TÜİK’in konut piyasasına ilişkin gör dedikleri' başlıklı o yazısı...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı, konut piyasası karıştı!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kira bedellerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile beraber konut piyasası da karıştı.

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

Konut piyasası ne durumda?

Konut fiyatları, kira bedelleri, yüksek kredili faizler, inşaat maliyetlerindeki artış gibi konular gündemde yerini koruyor. Peki konut piyasası ne durumda?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut piyasasını sekiz maddede değerlendirdi.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

tüik konut piyasası istatistikleri Haberi

tüik konut piyasası istatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran Ayı Konut Satış İstatistikleri ile ilgili açıklama yapan Barış Dumankaya, Türkiye'de yaşanan güven ve istikrar havasının ülkemizi bölgenin ilgi odağı haline getirdiğini belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı Konut Satış İstatistikleri ile ilgili açıklama yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, gelişim, istikrar ve güven dinamiklerine dayanan sektörün, özellikle Körfez Ülkeleri'ndeki yatırımcılar için cazip bir yatırım ortamı sunduğunu, Türkiye'de yaşanan istikrar havasının ülkemizi bölgenin ilgi odağı haline getirdiğini belirtti. 


Dumankaya şunları söyledi: "Türkiye'de yaşanan güven ve istikrar havası ülkemizi bölgenin ilgi odağı haline getirdi. Bugün Türkiye ve Türk inşaat sektörü, yabancı yatırımın en çok görüldüğü sektör konumunda. 


Ülkemizde, desteklediği  yan sektörler ile ve yarattığı  istihdam ile ekonominin baş aktörlerinden olan gayrimenkul sektörü, istikrar...