06 / 05 / 2024

Tüik nisan ayı konut satış verileri

Tüik nisan ayı konut satış verileri

Türkiye genelinde konut satışları 2015 Nisan ayında yüzde 42.7 oranında artarak 119 bin 317 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 23 bin 197 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu.

2024 Nisan ayı evde bakım aylığı ödeme tarihleri ne zaman? 

Nisan ayı ile beraber evde bakım maaşı ödeme tarihleri de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Buna göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım aylığı, şehirlere göre farklı tarihlerde yatırılmaktadır. Evde bakım maaşı e-Devlet üzerinden şifre ve T.C kimlik numaralarıyla

Opel'den tüm modellerde "Nisan" ayına özel kredi seçenekleri!

Opel Türkiye nisan ayına özel kredi seçeneklerini açıkladı. Hangi Opel modelinde ne kadar kredi kullanılacağı ve vade süreleri belli oldu.

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!

Nisan ayında başlayan ve ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kampanyası büyük ilgi gördü. Bu kapsamda konut aboneleri için ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi. Peki bedava doğalgaz hangi tarihte bitecek? Bedava doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek? İşte o tarih...

Perakende satış hacmi Nisan ayında yüzde 27,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 27,5 oranında arttı.

TÜİK Nisan 2023 dış ticaret endekslerini açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin dış ticaret endekslerini tek tek açıkladı. İhracat birim değer endeksi Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,1 artarken, ithalat birim değer endeksi yüzde 16,7 geriledi.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu! 

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

TÜİK senelik hizmet üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımladığı bilgiler ışığında  hizmet üretici endeksinin senelik olarak yüzde 71,81 seviyesinde yükseldiğini söyledi. Mart ve Nisan ayı araştırmalarıyla beraber bir evvelki senenin aynı ayına göre açıklamış olduğu bilgiler ise resmi sayfalarında paylaşıldı.

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 oranında azaldı. Nisan’da 9 bin 174 şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı da yüzde 1,9 gerileyerek 1423'e düştü.

Tüik nisan ayı konut satış verileri Haberi

Tüik nisan ayı konut satış verileri

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Satış sayılarına göre İstanbul’u, 14 bin 001 konut satışı (%11.7) ile Ankara, 7 bin 669 konut satışı (%6.4) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 15 konut ile Hakkari, 19 konut ile Ardahan, 48 konut ile Muş ve Bayburt oldu.



YABANCILARA 1847 KONUT SATILDI

Bu dönemde 1.847 konut satışı gerçekleşti Yabancılara yapılan konut satışlarında, Nisan 2015’te ilk sırayı 584 konut ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 507 konut satışı ile Antalya, 133 konut satışı ile Bursa ve Yalova, 90 konut satışı ile Aydın, 76 konut satışı ile Mersin ve 63 konut satışı ile Sakarya...