03 / 05 / 2024

tunceli ev kiraları

tunceli ev kiraları

Tunceli'de öğrenciler ev bulma sorunuyla karşı karşıya. Tunceli Valiliği, öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla atıl durumdaki binaları yurt yaparken, boş evlerin öğrencilere verilmesi için de harekete geçti. Yetkili isimler kiraların düşürülmesi için ev sahiplerine çağrıda bulundu.

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Hollanda'da hükümet tarafından özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriliyor. Buna göre, 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak. İşte ayrıntılar...

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 

Ev kiralarından kaçan karavana yöneldi! Artık 12 ay karavanda yaşanıyor! 

Deprem, pandemi ve yüksek kiralar gibi sebepler vatandaşları yılın 12 ayı karavanda yaşamaya yöneltti. İşte ayrıntılar...

Kocaeli Karamürsel'deki 25 bin TL'ye kiralık ev şaşırttı: 'Mağramsı bir ev!'

2022'de ev kiraları için getirilen yüzde 25 zam sınırı, kimi ev sahiplerini mağdur ederken; evini yeni kiraya verecekler fahiş rakamlarla dudak uçuklatıyor. Kocaeli Karamürsel'deki bir ev sosyal medyada gündem oldu. İşte o ev ve gelen yorumlar...

2021'de 7 TL olan benzin şimdi 45 TL! Ev kiraları neden hala 2 bin TL? 

Binlerce ev sahibi yüzde 25 kira zammı sınırı sebebiyle mağdur durumda. Bir ev sahibi 2021 yılı ile şimdiki benzin fiyatlarını karşılaştırdı ve 'Bu enflasyonun sorumlusu ev sahipleri mi?' dedi. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kira anlaşmazlıklarında son durum ne? İstanbul’da kira anlaşmazlığı yüzde 80 davaya dönüşüyor!

Fahiş ev kiraları ve kiracının çıktığında bütçesine göre konut bulamama kaygısı büyük kentlerde kira anlaşmazlığını davaya dönüştürüyor. Hukukçular, arabuluculuk sistemiyle Anadolu’da kira dosyalarında uzlaşının yüzde 60’larda olduğunu, ancak büyük şehirde yüzde 20’ler seviyesinde olduğunu belirtti.

Üniversitelilerin kira açmazı: 2+1 evde 6 kişi yaşayan var, fahiş kiralar okul bıraktırtıyor!

Yükselen hayat pahalılığının yanı sıra fahiş ev kiraları da üniversitelileri çıkmaza sokuyor. 2+1 evde 6 kişi yaşayanlar bulunuyor. Öğrenciler kiraları ödemekte zorluk çekiyor. 

Sosyal medya fenomeninden pişmanlık açıklaması! Ev kiralarında yüzde 25 sınırı hata!

Sosyal medya fenomeni, regülasyonun pişmanlık getirmeye başladığını belirtti. Sözleşme özgünlüğünün bozulması ile huzurun kalmadığından bahseden fenomen ev kira kontratlarındaki anlaşmalara değinerek hatalar yapıldığını söyledi.

4 yıl önceki ev kiraları bugün aidat oldu!

Yeni ev alacaklar ve kiraya çıkacakların yanı sıra otomobil alacaklar da fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından 4 yıl önceye değinerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

tunceli ev kiraları Haberi

tunceli ev kiraları

Türkiye’nin birçok şehrinden Tunceli’ye giden ve Munzur Üniversitesi’ne kaydolan öğrenciler, sınırlı KYK yurtları ve yüksek kir fiyatları sebebiyle barınma sorunuyla karşılaştı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplamda 7 bin civarında öğrencisi olan üniversitede yurt kapasitesinin 2 bin 100 olması, öğrencilerin kiralık konutlara yönelmesine neden oldu. 

Kent genelinde 1 oda 1 salon ev kiralarının 2 bin TL'den başlaması, 2 oda 1 salon olanların ise 4 bin TL'ye kadar yükselmesi öğrencileri mağdur etti. 

Tunceli Valiliği, öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla atıl durumdaki binaları yurt yaparken, boş evlerin öğrencilere verilmesi için de harekete geçti. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, konut sahiplerine, kiraları düşürmeleri için çağrıda bulundu. 

‘UMUTLARIMI BURADA BIRAKIP MEMLEKETİME DÖNECEĞİM’

Kayseri’den gelen ve Munzur Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde okuyan Billur Beyazıt,...