08 / 07 / 2024

Tunus protesto

Tunus protesto

Tunus'ta vergi protestosu yapıldı. Tunus'un başkentindeki et -Tadamin bölgesinde cuma gecesi geç saatlerde güvenlik güçleri ile hükümet binasını yağmalamaya çalışan bir grup genç gösterici arasında çatışma çıktı...

Pakistan'da topraklarına el konulduğunu iddia eden bir gruptan protesto gösterisi!

Pakistan Karaçi'de topraklarına el konulduğunu iddia eden bir grup protesto gösterisi gerçekleştirdi...

Berlin'de yüksek kiralar protesto edildi!

Artan kira fiyatlarıyla sık sık gündeme gelen Berlin'de yüksek kiralar protesto edildi...

TOKİ Bitlis Ahlat Tunus başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Ahlat Tunus Mahallesi projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün başlıyor.

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'daki dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

İstanbul Eyüpsultan'daki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili KİPTAŞ'la anlaşmayan bazı vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) karşısında toplanarak protesto gösterisi gerçekleştirdi.

ABD'de ev kiralarının iptal edilmesi için protesto düzenlendi! 

ABD'nin New York şehrinde toplanan bir grup pandemi döneminde ev kiraların iptal edilmesi için protesto düzenledi. 

KİPTAŞ'ın dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi sakinleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm sürecinde kendilerine adaletsiz bir sözleşmeyi dayattığını iddia ederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisinde bulundu.

Almanya'da yüksek konut kiraları protesto edildi!

Almanya'nın çeşitli şehirlerinde çok sayıda kişi, artan konut kiraları ve konut politikalarına karşı protesto yapıldı. 

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!

Filistinliler, yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için cuma namazının ardından Ramallah kentine bağlı Deyr Cerir beldesinde gösteri düzenledi.

Tunus'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle 3 kentte sokağa çıkma yasağı getirildi!

Tunus'un Mednin ve Gibilli vilayetlerine bağlı bazı şehirlerde yaşanan arazi anlaşmazlığından çıkan çatışmalar sebebiyle sokağa çıkma yasağı getirildi. 

Kiev'de konut yatırımcıları protesto düzenledi!

Ukrayna'da Arkada Bankası'na yatırım yapan vatandaşlar, inşaatın bitirilmesi için başkent Kiev'de protesto düzenledi. 

Filistinliler Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini protesto etti!

Filistinliler, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto etti.

Almanya'da konut kiralarının artması protesto edildi!

Almanya Leipzig'de dar gelirlilerin yaşadığı bölgedeki konutlara yüksek gelirlilerin yerleşmesiyle konut kiralarının artmasının protesto edildiği bir gösteride polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. 

Antalya'da arazilerine imar izni verilmeyen arsa sahiplerinden protesto!

Antalya Konyaaltı'nda denize yakın 200 bin dönüm tapulu arsalarına imar izni alamayan bir grup arazi sahibi, sorumlu tuttukları Konyaaltı Belediyesini protesto etti

Tunus protesto Haberi

Tunus protesto

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kimliği belirsiz ve yüzleri maskeli onlarca genç başkent Tunus’un orta kesiminde yer alan et-Tadamin bölgesinde bulunan Maliye Bakanlığına ait bir binayı basıp yağmalamak istediler. Söz konusu binanın vergi evraklarının depolandığı bir bina olduğu bildirildi.


  Tunus İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Maliye binasını yağmalamaya teşebbüs eden göstericilere güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu çatışma çıktı. Ancak çatışmada ölen ve yaralı olmadığı belirtildi.


Göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanıldığı ve havaya uyarı atışı yapıldığı, göstericilerin etrafta bulunan üç aracı ateşe verdikleri bildirildi.


Tunus'un Kasrin kentinde vergilere yapılan artışı protesto eylemleri 3 günden beri devam ederken eylemler ülkenin değişik kentlerine yayıldığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin taş atan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği bildirilirken olaylarda şimdiye kadar hayatını kaybeden...