05 / 05 / 2024

Tunus un sokakları

Tunus un sokakları

Tunus'un Cerbe Adası'nda "sokak sanatçıları"nın bir kasabada duvarlara işlediği resimler, bölgeyi turizmde cazibe merkezi haline getirdi.Andrey adlı turist ise bölgenin fotoğraflarını internette gördüğünü ve merak edip ziyarete geldiğini kaydetti.

TÜİK açıkladı! İstanbul'un nüfusu 131 ülkeyi geride bıraktı

İstanbul'un nüfusu, 2023 senesinde 252 bin 27 kişi gerilese de 131 ülkeyi geride bıraktığı açıklandı. Portekiz, Macaristan, Yunanistan, Ürdün ve Tunus, nüfus olarak İstanbul’un gerisinde kalan ülkeler arasında oldu.

Tunus'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle 3 kentte sokağa çıkma yasağı getirildi!

Tunus'un Mednin ve Gibilli vilayetlerine bağlı bazı şehirlerde yaşanan arazi anlaşmazlığından çıkan çatışmalar sebebiyle sokağa çıkma yasağı getirildi. 

Kasımpaşa'nın sokakları yenileniyor!

Beyoğlu Belediyesi, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kasımpaşa’nın sokaklarını yeniliyor. Çalışmalar kapsamında toplam 4 bin 500 metrekare yol ve kaldırımın yenilendi.

Bahçeşehir Asmalı Sokaklar adres!

Bahçeşehir Asmalı Sokaklar adres bilgilerine göre İstanbul'un Başakşehir - Bahçeşehir bölgesinde yer alıyor. Bahçeşehir Asmalı Sokaklar projesi 22 blok halinde yükseliyor.

Tarsus'un tarihi sokakları aydınlatıldı!

Tarsus Sinyalizasyon ekipleri, kentin önemli tarihi mekanlarından olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yapılan Saint Paulus Kuyusu çevresinde bulunan 42. ve 43. sokakları aydınlattı.

Konak’ın merdivenli sokakları yenileniyor!

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın ilçeyle özdeşleşen merdivenli sokakları yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Eğimin yoğun olduğu dik sokaklarda yaya ulaşımını sağlayan merdivenli sokakları tepeden tırnağa yenilenecek.

TAV, Kartaca Havalimanı ihalesini kazandı!

Tunus'taki Enfidha ve Monastir havalimanlarında hizmet veren TAV Havalimanları iştiraki BTA, Tunus’un başkenti Kartaca Havalimanında yiyecek-içecek hizmeti vermek üzere girdiği ihaleyi kazandı.

İstanbul'un göbeğinde Küba Mahallesi!

Daracık sokaklar, renkli evler, iplerine asılmış bembeyaz çamaşırlar, bahçesinde tavukların ve güvercinlerin beslendiği küçücük evler. Anadolu’da bir yerden değil İstanbul'un göbeğinde bir mahalleden söz ediyoruz.

BTA Kartaca Havalimanı ihalesini kazandı!

TAV Havalimanları'na bağlı BTA, Tunus'un başkentindeki Kartaca Havalimanı'nda yiyecek- içecek hizmeti vermek üzere girdiği ihaleyi kazandı..

1978 yılında İstanbul'un 471 çıkmaz sokağından geçilebilecekmiş!

1978 yılında İstanbul'da 471 tane çıkmaz sokak olduğu bildirilmiş. İstanbul'un 346 mahallesinden geçen 8 bin sokağın 471'inin çıkmaz sokak olduğu bildirilmiş ve İstanbul Belediyesi bu çıkmaz sokakları geçilir hale getirecekmiş.

Beykoz Deri Kundura’nın şirin sokakları yenileniyor!

Beykoz Deri Kundura’nın şirin sokakları yenileniyor. Beykoz’un şirin, mütevazı sokaklarına ev sahipliği yapan Yalıköy Mahallesi’nin Derikundura mevkisi hummalı bir çalışma ile yeni bir çehreye kavuşuyor.

İSPARK 'ın, otopark görevlilerine sertifakalı eğitimi sürüyor!

İstanbul Büyükşehir Beldeiyesi kuruluşu İSPARK tarafından, İSMEK ve bazı kurumlarla işbirliği yapılarak başlatılan sertifakalı otopark görevlisi eğitimleri sürüyor. İSPARK;" İstanbul'un sokaklarını parselleyen otopark mafyası artık yok" dedi.

Erol Yeğin, Yeğin Group'un Tunus'taki fabrikasını geri almaya çalışıyor!

Erol Yeğin’in başında bulunduğu Yeğin Group 18 yıl önce Tunus’ta bir tekstil fabrikası satın aldı. Fabrika, Yeğin Gruop’un elinden alındı. Yeğin, Şubat 2000'den bu yana yaşadıklarını, kendi adı ile kurduğu bir web sitesinde anlatıyor.

Tunus un sokakları Haberi

Tunus un sokakları

Tunus'un Cerbe Adası'nda "sokak sanatçıları"nın bir kasabada duvarlara işlediği resimler, bölgeyi turizmde cazibe merkezi haline getirdi.


Kuzey Afrika'nın en büyük adası Cerbe'nin Er-Riyad kasabasında, 30 ülkeden gelen 150 "sokak sanatçıs"ının yaklaşık 3 aylık çalışmasıyla duvarlara çizdiği grafiti, bölgeye farklı bir görüntü kazandırdı.


Bir internet sitesinin kurucusu Mehdi Ben Şeyh'in girişimiyle başlatılan çalışmada, Belçika, Fransa, Portekiz, İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Meksika, ABD, Japonya, Suudi Arabistan ve Brezilya gibi ülkelerden gelen grafiti ustaları duvarlara adeta can verdi.


Bir açık hava galerisini andıran sokaklarda, sanatçıların çizdiği "3 boyutlu" resimlerde, Batı ve İslam kültürü ile dünyadaki gelişmelerin yansımalarını görmek de mümkün. Asırlardır Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin barış içinde yaşadığı kasaba halkı, söz konusu çalışma sonrasında artan turist ilgisinden de memnuniyetini dile getiriyor. 


"İnsanlar duvar resimleri için geliyor"


AA...