28 / 04 / 2024

Tüpgeçitler

Tüpgeçitler

1993 yılında Büyükşehir Belediyesi, iki kıta arasındaki ulaşım sorununu çözmek için kolları sıvamış. Boğaz'ın altında, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında yapılması düşünülen 2.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit projesi için hükümetten onay bekleniyormuş.

Türk Kahvesi makinesini bu fiyatlara bakmadan almayın! Fakir Türk Kahve makineleri ne kadar? 2 Ağustos fiyat listesi

Günden güne daha da gelişmiş teknolojiler ile karşımıza çıkan Türk Kahvesi makinelerinde çeşitler artıyor. Türk Kahvesi Makinelerinin öncülüğünü yapan Fakir’ de ise fiyatlar ne durumda? İşte detaylar…

İzmir Kemalpaşa Yiğitler Barajı için acele kamulaştırma yapılacak!

İzmir-Kemalpaşa Yiğitler Barajı işinin yapımı amacıyla bazı alanlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.. 

Bursa Yiğitler'de kentsel dönüşüm hızla sürüyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yiğitler Mahallesi sakinlerine bölgede yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarından bahsetti. Edebali, kentsel dönüşümün bölgeye çok büyük artı değer katacağını ifade etti.

İzmir Yiğitler Barajı'nın temeli atıldı!

İzmir Kemalpaşa'da yapılması planlanan Yiğitler Barajı için temel atıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

Yiğitler Grup İnşaat Yapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yiğitler Grup İnşaat Yapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gültekin Yiğit tarafından 100 bin TL sermaye ile 6 Ocak'ta Beylikdüzü, Adnan Kahveci Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Bulvarı'nda kuruldu.

İzmir Körfez Tüpgeçidi mutabakat olmazsa iptal edilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında, Körfez Tüpgeçidi projesinin hazır olduğunu, mutabakat olmadığı takdirde projeyi iptal edeceklerini bildirdi...

1998 yılında Boğaz'a hem köprü hem tüpgeçit!

1998 yılında Hükümet, Kuzguncuk ile Beşiktaş arasına üçüncü köprü, Yenikapı ile Söğütlüçeşme arasına ise tüpgeçit yapmayı kararlaştırmış. Yapılacak köprünün ortasında ise hafif metro hattı bulunacakmış.

İstanbul'da yapılan tüp geçitler otelleri sevindirdi!

İstanbul Anadolu yakasını, Avrupa yakasına bağlayacak tüp geçitlerin yapılması, Ataşehir’de finans merkezi inşası ve Atatürk Havalimanı’nın şehir dışına taşınacak olması Anadolu yakasındaki otelcileri sevindirdi.

Yıldırım Yiğitler Mahalle Konağı 1.7 milyona mal oldu!

Yiğitler Mahalle Konağı törenle açıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Burası farklı hizmetleri bünyesinde barındıran hizmet kompleksi, eğitim ve kültür merkezi olacak” dedi.

Rize Merkez'de içmesuyu hattı için acele kamulaştırma!

Rize Merkez İçmesuyu İsale Hattı kapsamında Merkez ilçesine bağlı Dağsu, Karayemiş Köyü, Köprübaşı, Köprülü Köyü, Yiğitler Köyü, Yolveren Köyü, Güzelyurt, Karasu ve Küçükçayır'da acele kamulaştırma yapılacak.

1999 yılında trafik sorununu çözmek için en uygun projeyi belirlemeye çalışıyorlarmış!

1999 yılında Başbakan Bülent Ecevit'in Başdanışmanı Ahmet Vefik Alp, trafik sorununu çözmek için Tuzla-Avcılar arasında yüzer viyadük, tüpgeçit ve Üçüncü Boğaz Köprüsü alternatifleri içinde en uygun projeyi belirlemeye çalıştıklarını söylemiş.

1998 yılında Marmaray ihaleye çıkacakmış!

1998 yılının Haziran ayında İstanbul'un trafiğini rahatlatacak olan ''Marmaray Projesi'' ihaleye çıkacakmış. 1.2 milyar dolara (308 trilyon 400 milyar lira) mal olacak Tüpgeçitle demiryolu Gebze'den Halkalı'ya kadar uzayacakmış.

1997 yılında üçüncü kez Tüpgeçit projesi hazırlanmış!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi üçüncü kez Tüpgeçit projesi hazırlamış. Hazırlanan projeye göre Tüpgeçit, Ahırkapı ile Harem arasında olacakmış. Üç tüpten oluşacak geçidin birinci tüpü raylı geçit olacakmış.

Tüpgeçitler Haberi

Tüpgeçitler



130 metrelik beton tüpler 


İSTANBUL'un uygun bir yerinde kurulacak güvertede, 130 metre genişliğinde öngerilimli beton tüpler inşa edilecek. Daha sonra bu dev betonların dış yüzeyleri, tuzlu aşındırıcı etkisine karşı özel bir yöntemle kaplanacak. Ve tüplerin uçları birbirine bağlanabilmeleri için kenetlenme sistemi ile donatılacak.


Dev platform güçlü vinçler


MONTAJ aşamasına gelen tüpler, dev yüzer platformlarla inşaat sahasına getirilecek. Burada özel tarak gemileri ve sualtı ekiplerince kazılan deniz dibi kanalına güçlü vinçlerle indirilecek. Bu işlem sırasında tüplerin yüzdürülerek batırılabilmesi için içlerine su basılacak. Ve hidrolik basınçla kenetleme uçları birleştirilecek.


Deniz dibine zararı yok


TÜPLER kanala oturtulup montajları yapıldıktan sonra, aydınlatma, havalandırma ve güvenlik sistemleri tamamlanacak....