03 / 05 / 2024

tüpraş 2014

tüpraş 2014

Tüpraş'ın, İzmit Rafinerisi'nin yanında, bin 523 dönümlük alan üzerine kurulan, 3 milyar dolarlık sanayi yatırımı olan Fuel Oil Dönüşüm Tesisi tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Aralık'ta resmi açılış gerçekleşecek.

Rekabet Kurulu, TÜPRAŞ'a 412 milyon liralık ceza kesti!

Rekabet Kurulu, TÜPRAŞ'a fiyatlandırma ve sözleşmelere ilişkin uygulamaları yoluyla hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle 412 milyon 15 bin 81 lira idari para cezası verilmesine karar verdi...

Tüpraş temmettü yattı mı, ne zaman hesaplara geçer? Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi belli oldu

Tüpraş, yatırımcılarına bu yıl ikinci defa temettü ödemesi yapma kararı aldı. Şirket, hisse başına brüt 7,53 TL ve net 6,77 TL olarak kâr payı dağıtacak. TUPRS hisselerine sahip olan bireyler bu ödemeden faydalanacak. Peki Tüpraş ödemesini ne zaman yatıracak? Yatırımcıların merak ettiği detaylar...

Türkiye'de sanayinin devleri açıklandı! İlk sırada yine TÜPRAŞ var!

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ yine Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu. İşte Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması...

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri yattı mı? TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın!

TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri yattı mı? TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın...

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi Şişli'de İbrahim Yelmenoğlu, Doğan Korkmaz ve Levent Zağra ortaklığında kuruldu.

TÜPRAŞ İzmit rafinerisinde üretime 4 hafta ara verecek!

TÜPRAŞ İzmit rafinerisinde bir ünitede arıza sebebiyle üretime 4 hafta ara verileceği açıklandı. Üretime ara verilen dönemde İzmit rafinerisindeki diğer tüm ünitelerde tam kapasite kullanılarak dizel üretimine devam edileceği belirtildi.

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan petrol ithalatını günlük 98 bin varilden 200 bin varile ulaştırdı. İndirimli petrol alan Tüpraş ve Star Rafineri kârlarını yükseltti. 

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 sonuçları açıklandı!

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 51,1 milyar lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu...

ERA Türkiye'den MEB onaylı gayrimenkul danışmanlığı sertifikası!

Uluslararası gayrimenkul markaları arasında MEB Onaylı Gayrimenkul Danışmanlığı eğitimi veren tek marka ERA Gayrimenkul Türkiye, 2014 yılından bu yana gayrimenkul danışmanlığı eğitimi veriyor.

Tüpraş 14,5 milyon tonluk satış yaptı!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş) 14,5 milyon tonluk satış yaptı. Tüpraş geçen seneye göre gerilese de, geçtiğimiz yılın üzerinde satışa imza attı.

TÜPRAŞ'tan Moody's not açıklaması!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu izlemeye almasının kendi notlarının da düşeceği anlamına gelmediği açıklamasını yaptı.

tüpraş 2014 Haberi

tüpraş 2014

Tesisin devreye girmesiyle Türkiye'nin dizelde ithalata bağımlılığın azalacağı ve cari açığın düşürülmesine 1 milyar dolara yakın bir katkının yapılacağı bildirildi Böylelikle Türkiye'nin yıllık 17 milyon ton olan motorin tüketiminin 11 milyon tonu Tüpraş'ın yerli üretimiyle karşılanacak. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Aralık'ta resmi açılışı gerçekleştirilecek olan Tüpraş'ın Fuel Oil Dönüşüm Tesisi, finansman gideri, iskele, demiryolu gibi ilave alt yapı yatırımları ile birlikte toplam 3 milyar dobra ulaşan rakamla Türkiye tarihinin tek seterde gerçekleşen en büyük sanayi yatırımı olacak Tesis Ocak 2015 itibariyle tanı kapasiteyle çalışır hale gelecek. Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nin açılışı öncesinde. Tupraş'ın İzmit tesislerinde basını bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda. Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu. 

Tııpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut tesis hakkında bilgi verdi. soruları cevapladı. 

Koç Holding...