07 / 05 / 2024

Tüpraşın notu

Tüpraşın notu

Tüpraş'ın Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kurumsal yönetim derecelendirme notunun 9.28'den (yüzde 92.80), 9.31'e oranına (yüzde 93.10) yükseltildiği bildirildi...

Tüpraş temmettü yattı mı, ne zaman hesaplara geçer? Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi belli oldu

Tüpraş, yatırımcılarına bu yıl ikinci defa temettü ödemesi yapma kararı aldı. Şirket, hisse başına brüt 7,53 TL ve net 6,77 TL olarak kâr payı dağıtacak. TUPRS hisselerine sahip olan bireyler bu ödemeden faydalanacak. Peki Tüpraş ödemesini ne zaman yatıracak? Yatırımcıların merak ettiği detaylar...

Türkiye'de sanayinin devleri açıklandı! İlk sırada yine TÜPRAŞ var!

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ yine Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu. İşte Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması...

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri yattı mı? TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın!

TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri yattı mı? TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın...

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Tüpraş 14,5 milyon tonluk satış yaptı!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş) 14,5 milyon tonluk satış yaptı. Tüpraş geçen seneye göre gerilese de, geçtiğimiz yılın üzerinde satışa imza attı.

Hakan Tüzün Şengün kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimari Tasarım bölümünde doktora çalışmasını sürdürmekte olan Hakan Tüzün Şengün kimdir? Hakan Tüzün Şengün, bugüne kadar hangi mimari çalışmalara imza attı?

Ankara Ragıp Tüzün Parkı ihalesi ne zaman yapılacak?

Yenimahalle Belediyesi Ragıp Tüzün Parkı'nı yepyeni bir konseptle yaza hazırlıyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ragıp Tüzün Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Özak GYO 2015 kar payı dağıtımını yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Özak GYO 2015 kar payı dağıtımını yayınladı.

TİKA 25 ülkedeki 50 projenin tanıtımını yapacak!

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), 16 Mart'ta, bu yıl 25 ülkede tamamlanan "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" isimli 50 projenin tanıtımını yapacak.

Ozan Tüzün'den Adana'daki kentsel dönüşüme eleştiri!

Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Mimar Ozan V. Tüzün, Adana’nın merkezinde yapılmakta olan kentsel dönüşüm ile 10 dairelik parsellere 20 daire yapılacak olmasını yaşam alışkanlıklarımız ve konforu bakımından sürdürülemez olduğunu söyledi.

Hyfix, Moment Beştepe'nin temel altı su yalıtımını üstlendi!

Ankara'da 330 ofisi ile 10300 metrekarelik alanda üretim yapan İnterfiks Yapı Kimyasalları şirketi, markası Hyfix ile Vodafone Arena stadyumunun ardından bu kez de Moment Beştepe Projesi'nin temel altı su yalıtımını üstlendi

TÜGVA'nın Eyüp'teki arazisinin imar planı mı değişti?

Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜGVA’nın İstanbul Eyüp’teki arazisi için bürokratik işlemler jet hızıyla halledildi. Plan Kısmen ‘Park+ Zeminaltı Katlı Otopark’, kısmen de ‘Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı’na alındı.

Tüpraşın notu Haberi

Tüpraşın notu


Tüpraş'ın Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kurumsal yönetim derecelendirme notunun 9.28'den (yüzde 92.80), 9.31'e (yüzde 93.10) yükseltildiği bildirildi.


Kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem, süreci sürekli ve dinamik yürütmekteki istekliliği ve gerçekleştirdiği iyileştirmeler göz önüne alınarak, derecelendirme notunun 9,31 olarak güncellenmesiyle sürdürülebilirliğin perçinlendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Kurumsal Yönetim Endeksi'ndeki ilk şirketlerden Tüpraş, kamuoyunu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerini en üst düzeyde tutarak, Sermaye Piyasası Kurulunun Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uyumu beyanı, tüm politika ve önlemleri uygulamaya ilişkin yönetim, denetim ve iç kontrol mekanizmalarını etkin şekilde işleterek, kurumsal yönetim risklerinin tespiti, aktif yönetimi ile pay ve menfaat sahiplerinin haklarını en adil şekilde...