02 / 05 / 2024

TÜPRAŞın su ihtiyacı

TÜPRAŞın su ihtiyacı

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinde arıtılan sulardan geri kazanım suyu elde edilerek sanayi ve yeşil alan sulanmasında kullanılması için yatırımlarını sürdürüyor.

Tüpraş temmettü yattı mı, ne zaman hesaplara geçer? Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi belli oldu

Tüpraş, yatırımcılarına bu yıl ikinci defa temettü ödemesi yapma kararı aldı. Şirket, hisse başına brüt 7,53 TL ve net 6,77 TL olarak kâr payı dağıtacak. TUPRS hisselerine sahip olan bireyler bu ödemeden faydalanacak. Peki Tüpraş ödemesini ne zaman yatıracak? Yatırımcıların merak ettiği detaylar...

Türkiye'de sanayinin devleri açıklandı! İlk sırada yine TÜPRAŞ var!

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ yine Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu. İşte Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması...

1.000, 1.200, 1.300 kredi notuyla hangi banka kaç TL ihtiyaç, konut, taşıt kredisi verir? Nakit ihtiyacı olanlar dikkat!

1.000, 1.200, 1.300 kredi notuyla hangi bankanın kaç TL ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi vereceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 1.000, 1.200, 1.300 kredi notuyla hangi banka kaç TL ihtiyaç, konut, taşıt kredisi verir? Nakit ihtiyacı olanlar dikkat...

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri yattı mı? TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın!

TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri yattı mı? TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın...

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Türkiye'nin acil dönüşüme ihtiyacı var!

Eski evlerin yıkılarak yeni ev inşa edilmesinin kolay olmadığını söyleyen Çelikmen Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çelik, Türkiye'nin acil kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bağcılar'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bağcılar'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Su yalıtımının zorunlu tutulmasını, binaların ömrünü uzatacak!

Resmi Gazete’de 29 Ekim’de yayımlanan ve yeni binalarda su yalıtımını zorunlu hale getiren yönetmelikle ilgili Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, su yalıtımının zorunlu tutulmasını çok olumlu bulduklarını dile getirdi.

ODE Yalıtım, 3. havalimanının su yalıtımını yapıyor!

3. Havalimanı ve birçok şehir hastanesi projelerinde ODE Yalıtım ürünleri tercih edildi. 3. Havalimanı’nın su ve mekanik tesisat yalıtımında ODE ürünlerinin kullanılacak.

Tüpraş 14,5 milyon tonluk satış yaptı!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş) 14,5 milyon tonluk satış yaptı. Tüpraş geçen seneye göre gerilese de, geçtiğimiz yılın üzerinde satışa imza attı.

Antalya Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı imar planı görüşülecek!

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandını yeniden düzenleyerek turizme kazandırmayı amaçlayan imar planı, yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek

TÜPRAŞın su ihtiyacı Haberi

TÜPRAŞın su ihtiyacı

ISU Genel Müdürlüğü, ülkemizin en önemli sanayi tesislerinin başında gelen TÜPRAŞ'ın su ihtiyacını karşılamak için geri kazanım suyu yatırımına devam ediyor Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerinde arıtılan sulardan geri kazanım suyu elde edilerek sanayi ve yeşil alan sulanmasında kullanılması için yatırımlarını sürdürüyor. 


Kullar ve Plajyolu Arıtma Tesisleri'nde çalışmalar tamamlanma aşamasına gelirken TÜPRAŞ'ın kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projeye de bir süre önce başladı. Önemli miktarda su tasarrufu sağlaması hedeflenen projeler, toplam 11 milyon 750 bin TL'ye mal olacak. 


ÜÇ NOKTADA UYGULAMA 


Bölgede yaşanan kuraklıktan dolayı bir dizi önlem alan İSU Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinde arıtılan çıkış sularını değerlendirmek için geri kazanım suyu (grisu) projesi geliştirdi. Tesislerin çıkış sularının ultraviyole ışınları ile ikinci bir arıtmadan geçirilmesini sağlayan UV sistemi,...