04 / 05 / 2024

Tur şirketlerinin iflası

Tur şirketlerinin iflası

Ülkede art arda meydana gelen tur operatörlerinin iflası akıllara "Turizmin en yoğun sezonunda yaşanan bu gelişmelerde hile olabilir mi?" sorusunu getirdi. Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran konu ile ilgili açıklama yaptı.

Japonya'da 2023 yılında iflas eden inşat şirketlerinin sayısı 1.693 oldu!

Japonya'da 2023 yılındaki kurumsal iflaslar, bir önceki yıla göre yüzde 35.2 oranında artarken inşaat sektörü en çok iflasın gerçekleştiği ikinci sektör oldu. 

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Bundan 13 sene önce kurulduğu zaman ortak çalışma ve paylaşımlı ofis alanı şirketlerinin öncüsü olan ABD merkezli WeWork, iflas başvurusu yaptı.

Bitcoin'de bu seviye dip olarak işaretlendi!

Bitcoin'in (BTC) düşüş eğilimi, kripto para şirketlerinin iflas vakaları sonucu devam ediyor.

Ünlü turizm firması iflas bayrağını çekti! Tüm çalışanları işten çıkarıldı

Dünya genelinde yayılan işten çıkarma ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Konaklama, tur, uçak bileti ve VIP transfer hizmetleri sunan ünlü turizm şirketinin konkordato ilan ettiği ve bütün çalışanlarını işten çıkardığı açıklandı.

Thomas Cook Almanya'da da iflasını istedi!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasını açıklanmasının ardından Almanya'daki iştiraki olan Thomas Cook GmbH da iflasını istedi.

Ege otellerine talep yüzde 135 arttı!

Turizmde ileri dönük alışveriş ortalaması 89 güne çıktı. Sürenin bu kadar uzamasında tur şirketlerinin erken rezervasyon kampanyaları ve iptal sigortaları etkili oldu.

Rusya turizm şirketleri üzerindeki denetimi sertleştiriyor!

Rusya'da hükümet, son aylarda bazı büyük turizm şirketlerinin iflas etmesinin ardından turizm şirketlerinin yükümlülüklerinin artırılması ve turistlerin haklarının korunmasını öngören yeni bir yasa tasarısını parlamentoya sundu.

Taşeron iflas ederse, kiralık iskele de haczediliyor!

Sermaye yapısı güçsüz taşeron inşaat şirketlerinin kapanması inşaat malzemecilerini de zor durumda bırakıyor. Taşeronların iflasıyla birlikte onlara kiralama yapan kalıp ve iskele sistemleri şirketlerinin mallarına da haciz geliyor.

Tur şirketlerine denetim yetmez, takip şart!

BATAN tur şirketlerinin oluşturduğu mağduriyeti azaltmak için ‘Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nda revize çalışmaları sürüyor. Ancak bazı sektör temsilcileri risklere karşı güvence sağlayacak bir fon kurulması gerektiğini söylüyor.

Son zamanlarda iflas eden tur operatörlerinin incelenmesi istendi!

Son zamanlarda iflas eden tur operatörlerinin incelenmesi istendi. İnterfaks haber ajansına konuşan Rosturizm Başkan Vekili Oleg Safonov, söz konusu şirketlerin neden iflas ettiğinin incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Ali Onaran: Tur şirketlerinin iflası hile olabilir!

Ülkede art arda meydana gelen tur operatörlerinin iflası akıllara "Turizmin en yoğun sezonunda yaşanan bu gelişmelerde hile olabilir mi?" sorusunu getirdi. Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran konu ile ilgili açıklama yaptı.

Hollandalı tur şirketinin iflası Türk otelciyi zarara uğrattı!

Oad Reizen isimli Hollandalı tur operatörünün iflasını açıklaması, otelcileri tedirgin etti. Hollandalıların tatil için en fazla tercih ettiği yerlerden Güney Ege'deki otelciler, sigorta fonunda alacaklarını tahsil etmeye çalışıyor...

Doğa İnşaat iflas etti!

T.C İstanbul/Anadolu 3.İcra ve İflas Müdürlüğü tarafından Doğa İnşaat Tur ve San Tic.Ltd.Şti'nin iflasını açıkladı...

Tur şirketlerinin iflası Haberi

Tur şirketlerinin iflası

Ülkede art arda meydana gelen tur operatörlerinin iflası akıllara "Turizmin en yoğun sezonunda yaşanan bu gelişmelerde hile olabilir mi?" sorusunu getirdi. Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, iflasın turizmin en yoğun sezonuna denk gelmesini şüpheli bulduğunu söyledi. Onaran, "Rusya'da sigortasız tur operasyonu yapılmaz. Bu nedenle yolcular biraz geç de olsa paralarını alır. Ama işin ilginç yanı şu: Ödemeler yapılıyor, paralar toplanıyor. Ve en yoğun sezonda iflas açıklanıyor. Bütün tur firmalarının yaptığını iddia etmiyorum ama ülkedeki yaptırımlar bahane ediliyor olabilir"...