27 / 07 / 2024

Turanlar Çevre A.ş izmir körfezini mi temizleyecek

Turanlar Çevre A.ş izmir körfezini mi temizleyecek

İzmir 'de tıbbi, tehlikeli ve tehlikesiz atık bertarafı ve geridönüşümü alanlarında hizmet veren Turanlar Çevre A.Ş, körfezdeki gemilerin neden olduğu atık sorununa çözüm getirdi.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Türkiye genelinde 130 memur alınacak! Başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 130 memur alımı yapacağını açıkladı. İşte ilanın detayları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 ilde 472 arsayı satışa sunuyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 5-6 ve 7 Nisan 2022 tarihlerinde 28 ildeki 472 arsanın satışa çıkarılacağı duyuruldu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 31 ilde 385 araziyi satışa sunuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 14 ve 22-23 Aralık tarihlerinde ülke genelinde yapılacak 31 ilde 385 arazi peşin ya da yüzde 25 peşin 24 ay vade imkanıyla satışa çıkarılacağı duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 18 ilde 128 arsayı satışa sunuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 18 ilde yer alan 128 arsayı satışa sunuyor. Açık artırma 14 Aralık Salı günü saat 10:30'da gerçekleştirilecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Boğaziçi Üniversitesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi'nin imara açılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 67 adet gayrimenkulü satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait 27 arsa ve 40 gayrimenkul satışa çıkarılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nevşehir'deki 24 arsayı satışa sundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Nevşehir Kozaklı'da yer alan 24 adet turizm tesis arsası satışa sunuldu.

Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı.

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çanakkale Assos'ta sahile inşa edilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 16 ildeki 144 arsayı satışa sunuyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 16 ilde yer alan 144 arsayı satışa sunuyor. Açık artırma 8 Temmuz Perşembe günü saat 11:00'de gerçekleştirilecek. 

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesinin açılışı yapıldı!

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında 10 millet bahçesinin daha açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Turanlar Çevre A.ş izmir körfezini mi temizleyecek Haberi

Turanlar Çevre A.ş izmir körfezini mi temizleyecek


İzmir'de tıbbi, tehlikeli ve tehlikesiz atık bertarafı ve geridönüşümü alanlarında hizmet veren Turanlar Çevre A.Ş, körfezdeki gemilerin neden olduğu atık sorununa çözüm getirdi. Turanlar Çevre Genel Müdürü Serhat Emanet, gruba bağlı Rayda Denizcilik'in satın aldığı Rayda gemisiyle körfezdeki gemilerin atıklarını toplayacaklarını ve çevre kirliliğinin önüne geçeceklerini söyledi.


400 ton kapasiteli

Emanet, Rayda gemisinin İzmir'in özel sektörde lisanslı ilk atık toplama gemisi olduğunu dile getirerek, "İzmir Körfezi ve Aliağa limanlarını yılda 10 bin gemi ziyaret ediyor. Gemilerde bulunan atıkların alınması için yeterli altyapı bulunmuyor. Rayda, körfezdeki gemilere yanaşarak atıklarını toplayabiliyor" dedi. Alsancak limanı ve diğer özel liman işletmelerine gelen gemilerin sintine suları ve slaçlarına acil bir durumda müdahale edebilecek, atık alabilecek geminin bulunmadığını ve bunun da çevre kirliliğine yol açtığını dile getiren...