29 / 04 / 2024

TuREEFF

TuREEFF

EBRD ve ortakları, Türkiye’de konutlarda enerji verimliliği programı başlattı. Program, Türkiye’deki konutlarda enerji verimliliği iyileştirmeleri yatırımını artırarak konut sakinlerinin enerji faturalarını düşürmesini sağlamayı hedeflemekte.

Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'nın lansmanı 31 Mart'ta!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilen, Temiz Teknoloji Fonu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı’nın tanıtım toplantısı, 31 Mart'ta düzenlenecek.

Tema İstanbul en çevreci ve enerji tasarruflu proje seçildi!

Tema İstanbul, projede sağladığı enerji tasarrufu ve düşük karbon salınımı ile TuREEFF tarafından ödüle layık görüldü...

Türkiye enerji verimli konutlara yatırım yapıyor!

EBRD, AB ve CIF tarafından fonlanan 350 milyon dolarlık kredi programında sonuçlar açıklandı. Sonuçlara göre 50 binden fazla aile EBRD tarafından gerçekleştirilen TuREEFF programından faydalandı.

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip ilk konut İstanbul'da tamamlandı!

Türkiye'nin kentsel dönüşüm kapsamında tasarlanan ve 'Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı' (TuREEFF) fonuyla desteklenen, ilk 'A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip konut projesi, İstanbul'da tamamlandı.

Şekerbank kentsel dönüşüme kredi desteği sağlıyor!

EBRD’nin Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı’na (TuREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında kentsel dönüşüm projelerini kredilendirmeye devam ediyor.

Şekerbank'tan kentsel dönüşüme enerji verimliliği kredisi!

EBRD'nin Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TuREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında kentsel dönüşüm projelerini kredilendirmeye devam ediyor.

Şekerbank'tan kentsel dönüşüme kredi desteği!

Şekerbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Türkiye Konutlarda Eneıji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF) kapsamında riskli yapıların yıkılıp enerji verimliliği kriterlerine uygun olarak yeniden inşasına yönelik kredi imkanı sunuyor.

Şekerbank'tan kentsel dönüşüme verimlilik kredisi!

Şekerbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Türkiye Konutlarda Eneıji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF) kapsamında riskli yapıların yıkılıp enerji verimliliği kriterlerine uygun olarak yeniden inşasına yönelik kredi imkanı sunuyor.

Şekerbank ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TUREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi.

Şekerbank kentsel dönüşüme enerji kredisi sağladı!

Şekerbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) "Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF)" kapsamında ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi.

TuREEFF Haberi

TuREEFF

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Temiz Teknoloji Fonu (CTF) tarafından hayata geçirilen 350 milyon dolarlık finansman programı TuREEFF’in (Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı) lansmanı bugün İstanbul’da gerçekleştirildi. Program, Türkiye’deki konutlarda enerji verimliliği iyileştirmeleri yatırımını artırarak konut sakinlerinin enerji faturalarını düşürmesini sağlamayı hedeflemekte.


Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF) EBRD’den 282,5 milyon dolar CTF’den ise 67,5 milyon doları kapsıyor. Program, enerji tüketimini azaltmak ve hanelere gelen faturaları düşürmek amacıyla Türk bankalarına uzun vadeli finansal destek ile bankalar ve konut sahiplerine teknik danışmanlık hizmetlerinin birleşiminden meydana geliyor. Danışmanlık hizmetleri; Avrupa Birliği ile CTF tarafından verilen 10 milyon Dolar tutarındaki bir hibe ile finanse edilecek.


TuREEFF kapsamında; bireysel konut sahiplerine, konut sahibi gruplarına, toplu konut idareleri, siteler ile kooperatiflere, KOBİ...