03 / 10 / 2024

Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Demeği

Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Demeği

Türkiye'nin en büyük tuğla ve kiremit üretim merkezi Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ekonomik, hafif ve depreme dayanıklı "yeni nesil" tuğlalar üretilmeye başlandı. Tamer Çalış tuğlaların kendi tasarımları olduğunu belirtti...

Milli Emlak, Muğla ve Muş'ta 28 adet lojman ile 2 araziyi taksitle satıyor! Son dakika Eylül fırsatı! 

Milli Emlak, Muğla ve Muş'ta 28 adet lojman ile 2 araziyi taksit fırsatıyla satıyor. Peki lojmanların ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Muğla ve Şanlıurfa’da belediyeler 7 adet tarla ve arsa satıyor!

Muğla ve Şanlıurfa Belediyesi toplam 7 adet araziyi satışa çıkardı. 500 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak gayrimenkullerle ilgili ihale ilanları yayımlandı. İşte ayrıntılar…  

Muğla ve Kırklareli’de hem satılık hem de kiralık arsa araziler!

Muğla ve Kırklareli’de yer alan arsa ile araziler için satış ve kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu ihaleler 24 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Muğla ve Aydın'da satılık mağaza, arsa, bahçe, iş yeri ve araziler!

Muğla ve Aydın'da yer alan arsa, arazi, bahçe, iş yeri ve mağazalar satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 28 Ağustos ve 9 Eylül tarihlerinde yapılacak.

İnşaat mühendisleri bu konuyu tartışıyor: Tuğla mı yoksa gazbeton mu? 

İnşaat mühendisleri son günlerde inşaat yapımında 'tuğla mı yoksa gazbeton mu kullanılmalı? sorusunu tartışırken, İnşaat doktoru sosyal medya hesabından tuğla ve gazbetonun avantajlarını açıkladı. 

Belediyelerden Muğla ve Kayseri'de satılık 10 arsa!

Muğla ve Kayseri'de yer alan 10 adet arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 7 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Muğla ve Karaman Belediyesi toplam 11 adet gayrimenkul satıyor  

Muğla ve Karaman’da toplam 11  adet gayrimenkul 513 bin 600  TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. İşte satışla ilgili tüm ayrıntılar

Milli Emlak, Muğla ve Afyonkarahisar'da yüzde 20 indirimle 14 arsa satıyor! 

Milli Emlak, Muğla ve Afyonkarahisar'da yer alan 14 adet arsayı yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki arsaların fiyatları ne kadar? İşte ilanlar...

1937 yılında inşaat sektörü denetim altında! Çimento ve tuğlalar kontrol edilmiş!

1937 yılında çimento ve tuğla fabrikaları denetlenmeye başlanmış. İnşaata uygun olmayan çimento ve tuğlalar tespit edilmiş. 

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Muğla ve Kocaeli’de yüzde 1.59 faiz ve 24 ay vadeyle arsa satıyor!

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Muğla ve Kocaeli’de yer alan arsaları yüzde 1.59 faiz ve 24 ay vadeyle satıyor. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan Muğla ve Ankara'da satılık arazi! 45 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Muğla'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış bedelleri 45 bin TL'den başlıyor.

Tuğla fiyatları ne kadar? Tuğla seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

İnşaat alanında, yapı malzemeleri arasında önemli bir yere sahip olan tuğlalar, projelerin maliyetini doğrudan etkilemektedir. 2024 senesi tuğla fiyatları ve projelerde kullanılmak için en uygun tuğla seçimi nedir ve nasıl olmalıdır?

Muğla ve Çanakkale'de kiralık 5 iş yeri! 1.500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Muğla ve Çanakkale'de yer alan iş yerleri için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu iş yerlerinin kira bedelleri 1.500 TL'den başlıyor.

Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Demeği Haberi

Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Demeği


Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Demeği (TUKSAD) Teknik Koordinatörü Tamer Çalış, AA muhabirine yaptığı açıklamada. ürettikleri tuğlaların kendi tasarımları olduğunu belirterek. "TUKSAD'ın Ar-Ge çalışmalarıyla ortaya çıkan bu tuğlaya Turgutlu tuğlası adını verdik. Turgutlu tuğlası tasarımı, boyutu ve teknik özellikleriyle inşaatlarda işçilik açısından çok büyük kolaylık sağlayacak" dedi. 


Turgutlu tuğlasının, duvar işçiliğini yüzde 50 oranında daha ekonomik hale getireceğini vurgulayan Çalış, "Bu tuğla ile duvar yapımında, düşeyde hiç harç kullanılmadığı için harçtan çok ciddi oranda tasarruf sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Çalış, birbirine geçmeli örülen bu yeni yapı malzemesinin önümüzdeki dönemlerde inşaatlara büyük kolaylık sağlamasını beklediklerini kaydederek. ısı yalıtımının da başarı ile uygulandığı bu tuğlanın sektöre ivme kazandıracağına işaret etti. 


Bu yeni yapı malzemesinin, klasik yığma tuğlalar kadar depreme ve sarsıntılara karşı dayanma gücüne sahip...