19 / 05 / 2024

turist geliri en fazla olan ilimiz

turist geliri en fazla olan ilimiz

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verdiği bilgilere göre, turizm geliri 2014 yılının Nisan Mayıs ve Haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 artarak, yaklaşık 9 milyar dolar oldu.

Türkiye’de 14 ilde kişi başına gelir ülke ortalamasının üzerinde bulunuyor

Türkiye’nin 2022 senesinde 10.659 dolar olarak hesaplanan kişi başına geliri, en fazla rakamın yer aldığı 2013 yılındaki 12.582 dolar seviyesinin yüzde 15 altında olurken 6 il, gelirini artırarak istisna oluşturduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Bakan Nebati 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı! Rakam şaşkınlık uyandırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"nda konuştu. Bakan konuşmasında 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı. İşte detaylar!

Akfen GYO 2021'de en yüksek kira geliri rakamına ulaştı!

Akfen GYO, 2021 yılında kuruluşundan beri en yüksek kira gelirine ulaştı. İşte Akfen GYO'nun 2021 yılına ilişkin hasılat ve kira geliri bilgileri...

Türkiye'de geliri en yüksek olan bölge neresi?

Geçen yıl itibarıyla en yüksek gelir "İstanbul" bölgesinde görülürken, gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu bölgeler ise "Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli" oldu.

Ahmet Ahlatçı: Gayrimenkul varlığında en az yüzde 60 kira geliri almak lazım!

Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı ile hem piyasalar hemde ekonomik kriz üzerine konuştu. Ahlatçı, "Gayrimenkul varlığından en az yüzde 60 kira geliri almak lazım" dedi. 

Kocaeli'de kentsel dönüşüm sorunu!

Yüzölçümü en küçük, geliri en büyük büyükşehir belediyelerinden biri olan Kocaeli'de kentsel dönüşüm sorunu çözülmeyi bekliyor. 

Esas 14 Burda AVM, bin kişiye istihdam sağlayacak!

Esas Gayrimenkul, Türkiye sıralamasında kişi başı geliri en yüksek il olan Bolu'da yaklaşık 85 milyon dolarlık ‘Esas 14 Burda' AVM projesini hayata geçirdi.

Abdurrahman Arıcı: Turist sayısı geçen yıllara yakın olacak!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Rusya, Ukrayna, Suriye ve Avrupa'da yaşanan negatif gelişmelere karşı bu sene Türkiye'ye gelen turist sayısının, geçen yıllara yakın olacağını belirtti.

İzmir’de en fazla turist Efes’e geldi!

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin Almanya’da yapılan toplantısında Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen Efes, yılın ilk 6 ayında İzmir’in en fazla turist çeken yeri oldu.

Türkiye en fazla turist çeken 6'ncı ülke seçildi!

2003 yılında 13.7 milyon kişinin ziyaret ettiği Türkiye deniz-kum-güneş turizmiyle ziyaretçi sayısını 11 yılda 35 milyona taşıyıp dünyanın en fazla turist çeken 6'ncı ülkesi haline geldi.

Pamukkale en çok turist çeken ören yeri oldu!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Pamukkale'nun en çok turist çeken ören yeri olduğunu belirtti..

turist geliri en fazla olan ilimiz Haberi

turist geliri en fazla olan ilimiz


Türkiye İstatistik Kurumu'nun verdiği bilgilere göre, turizm geliri 2014 yılının Nisan  Mayıs ve Haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 artarak, yaklaşık 9 milyar dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 84,5'i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 15.5"i ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. Ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması ise 818 Dolar oldu. Bu çeyrekte yabancıların ortalama harcaması 759 bin Dolar, yurtdışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 1 milyon 325 bin dolar oldu. 


ZİYARETÇİ SAYISINDA DA ARTIŞ VAR 

Ülkemizden çıkış yapan ziyaretçi sayısı 2014 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,8 artarak 10 milyar 967 milyon 100 bin kişi oldu. Bunların yüzde 90,5'ini (9 milyon 926 bin 316 kişi) yabancılar, yüzde...