05 / 05 / 2024

Turistik bölgelerdeki kiralar

Turistik bölgelerdeki kiralar

Hükümet, İstanbul'daki Mısır Çarşısı gibi turistik bölgelerde faaliyet gösteren ve turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren esnafa "can suyu" olacak kira desteğini getirmeye hazırlanıyor.

Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Deprem bölgesinde o süre 30 Nisan'a kadar uzatıldı!

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki ücretsiz tedavi uygulaması 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

İstanbul'daki konut kiraları rekora koşuyor!

İstanbul’da bazı bölgelerdeki kira fiyatlarında görülen yükseliş, kiralık ev arayan vatandaşların tepkilerine neden oldu. Ev sahipleri, devlet memuru şartı, eşyalı satış, bir yıllık peşin kira gibi şartlar koşmaya başladı.

Yangın bölgelerinde konut sigortası poliçelerine ek süre!

Manavgat, Bodrum ve Marmaris'te yaşanan orman yangınları sebebiyle bu bölgelerdeki poliçe yenilemelerinin bir ay uzatıldığı açıklandı.

İstanbul'un hangi bölgesinde kiralar yüzde 70 arttı?

Pandemi nedeniyle konutta tercihlerin değişmesi ile İstanbullular tam kapanma dönemini Adalar'da geçirmeyi tercih etti. Boş evin kalmadığı bölgede kira fiyatları yüzde 70 arttı.

Rusya'nın hangi bölgesinde kiralar Moskova'yla yarışıyor?

Yamalo-Nenets, Rusya'nın Kuzey Kutbu'na sınır, doğal kaynak zengini bölgelerden olarak dikkat çekiyor. Bölgede barınma masrafları ülke genelinden daha fazla. Kiralar Moskova ile yarışıyor.

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Pandemi sonrasında yazlık evlere talep artmasıyla beraber Çeşme ve Bodrum gibi gözde tatil bölgelerinde kira fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Tatil bölgelerinde kira fiyatları 3'e katlandı!

Koronavirüs salgını nedeniyle yazlık evlerde yaşanan talep patlaması, bu bölgelerdeki kira fiyatlarının da üçe katlanmasına neden oldu. Öyle ki yazlık bölgelerde  sezonluk kira bedeli 350 bin liradan başlayıp 750 bin liraya kadar yükseldi. 

Yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

Yazlık bölgelerdeki konut satış değerlerinde son 1 senede yüzde 32 ile yüzde 62 kiralarda ise yüzde 7 ile yüzde 37 oranında artış görüldü. Peki yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

Yazlık bölgelerden ev almak isteyenler dikkat!

Koronavirüs ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar yazlık bölgeleri tercih etmeye başladı. Bu durum o bölgelerdeki ev fiyatlarının artmasına neden oldu. Peki, yazlık bölgelerden ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Büyük göç kiraları artırdı!

En çok göç alan yerlerin başında Muğla'nın Bodrum ilçesi geliyor. Pandemi emlak sektöründeki dengeleri büyük oranda değiştirdi. Büyük kentlerden göç edip Ege ve güney köylerine yerleşenler bölgelerde kiraların artmasına neden oldu. Muğla, Antalya, Çanakkale göçerlerin gözdesi...

Turistik bölgelerdeki kiralar Haberi

Turistik bölgelerdeki kiralar

Hükümet, İstanbul'daki Mısır Çarşısı gibi turistik bölgelerde faaliyet gösteren ve turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren esnafa "can suyu" olacak kira desteğini getirmeye hazırlanıyor. Yapılacak yasal düzenlemeyle bu durumda olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne kira ödeyen esnafın, kira oranlarının yüzde 40-50 oranında düşürülmesi planlanıyor.


Türkiye'nin dört bir yanında bulunan vakıflara ait gayrimenkuller turistik, eğitim ve ticari amaçlarla Vakıflar Genel Müdürlüğünce uzun süreli kiraya verilebilirken, buradan elde edilen gelirler de söz konusu taşınmazların ait olduğu vakfiyelere uygun bir şekilde hayır amaçlı kullanılıyor. 


Özellikle İstanbul'daki Mısır Çarşısı ile Sultanahmet, Ortaköy gibi turistik alanlarda bulunan ve geçtiğimiz yıldan bu yana turizmde yaşanan sıkıntılardan ciddi bir biçimde etkilenen esnafa yönelik yeni bir çalışma başlatıldı.


Bu kapsamda, Vakıflar Genel Müdürlüğüne kira ödeyen, tarihi ve turistik açıdan...